PRIOPĆENJE Ogranak Matice hrvatske Grude

Opis: Opis: Description: Opis: Copy of Copy (2) of Copy of MH Logo - CMYK

Matica hrvatska – Ogranak Grude

Grude, 17. listopada 2014.

P R I O P Ć E N J E

U prostorijama općine Grude 17. X. 2014. Ogranak Matice hrvatske u Grudama održao je sastanak na kojemu je jednoglasno usvojen program IX. dana Matice hrvatske u Grudama 2014. godine – Božiću ususret.

Kao i dosadašnjih godina i ove je godine program bogat raznovrsnim kulturnim zbivanjima. Ovogodišnja kulturna manifestacija IX. Dani Matice hrvatske u Grudama počinje 18. studenoga 2014. godine i traje sve do Božićnog koncerta župnih zborova, frama i drugih glazbenih organizacija i pojedinaca iz općine Grude koji će se ove godine, prema već dugogodišnjoj tradiciji „svake godine u drugoj župi“, održati u župnoj crkvi sv. Stipana Prvomučenika u Gorici u nedjelju 21. prosinca.

U pripremi je i Godišnjak Matice hrvatske Grude SUSRETI 8 koji će u mjesecu studenomu ugledati svjetlo dana. U Susretima br. 8 bit će objavljeni, između ostalih, i radovi s Okruglog stola o gangi koji je održan u Grudama 22. XI. 2013. godine.

Matica hrvatska – Ogranak Grude sve ljubitelje kulture detaljnije s programom upoznat će u idućim danima. Matica i ovim putem poziva sve zainteresirane da se učlane u ovu najstariju hrvatsku kulturnu instituciju, te poziva također sve žitelje općine da se pridruže kulturnim događanjima koja slijede u mjesecu studenomu i prosincu!

Matica hrvatska – Ogranak Grude