Predstavljena A B E C E D A autorica Ive Nuić i Andrijane Mlinarević-Cvetković

068-150.jpgU Srednjoj školi Antuna Branka Šimića u Grudama u srijedu 5. prosinca u 18 sati predstavljena je knjiga-slikovnica, naslovom ABECEDA, čije su autorice književnica Iva Nuić i profesorica likovnih umjetnosti mr. Andrijana Mlinarević-Cvetković.

Pred iznimno velikim brojem posjetitelja, među kojima su bili i Načelnik općine Grude Ljubo Grizelj te ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke Helena Lončar, knjigu su predstavili književnik Krešimir Šego, zatim prof. Mladen Leko, ravnatelj Srednje škole u Grudama. Oba govornika su iskazala zadovoljstvo radom dviju umjetnica, književnice i slikarice, zaželjevši im dug i plodonosan rad i u budućnosti. Posebice je Mladen Leko iskazao zahvalu Andrijani za izvannastavni izniman i plodonosan rad u Srednjoj školi s djecom kojima predaje.

Iva Nuić je zahvalila u ime autorica svima, posebice je ovu ABECEDU preporučila djeci. Mario Bušić, predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Grudama u čijoj je nakladi izašla ova knjiga, kazao je kako su i Iva Nuić i Andrijana Mlinarević-Cvetković nezaobilazne osobe kad se radi o kulturnom životu općine Grude. Posebno je pohvalio Andrijanu kao tajnicu Matice hrvatske u Grudama rekavši kako je njezin početak rada u općini Grude zapravo bio preporod u kulturnom životu naše općine.

Prekrasnim pjevanjem pod vodstvom glasovirskog virtuoza Stipe Iličića, proslavile su se i uveličale ovu večer učenice Srednje škole Grude i Frame Ružići Ruža Pralas i Matea Iličić. Mladi voditeljski talenti također učenici Srednje škole iz Gruda Ruža Jurčić i Ivan Brzica, dokazali su kako učenici imaju budućnost i na ovom, voditeljskomu polju.

Divna večer je završila druženjem u zbornici Srednje škole u Grudama uz kušanje domaćih kolača koje su priredili domaćini i prijatelji.

VII. Dani Matice hrvatske u Grudama se nastavljaju sve do 23. prosinca 2012.

 

 

Matica hrvatska Grude

013-600.jpg041-600.jpg068-600.jpg