USKRSNA ČESTITKA

uskrs2013.jpgUSKRSNA ČESTITKA MATICE HRVATSKE-OGRANAK GRUDE

S ranom se zorom prolomio usklik radosti. Uskrsne radosti. Krist je pobijedio smrt, uskrsnuo je. Uskrsna je zora divan završetak priče jednog veličanstvenog života. Života koji je prošao sve križne postaje, umro na Kalvariji na kojoj nije bila zadnja riječ. Uskrsno jutro zadnja je riječ ovoga Kristova života. Vjeru Uskrsa Matica hrvatska njeguje sva ova duga desetljeća i priča mnoge priče o Kalvarijama koje nisu bile ona zadnja riječ. Zadnja je riječ, tako veli vjera u Uskrsloga, ona na uskrsno jutro.

Čestit i blagoslovljen Uskrs svim svojim prijateljima od srca želi

Matica hrvatska-Ogranak Grude.

 

USKRSNA ČESTITKA BRATOVŠTINE SV. STJEPANA PRVOMUČENIKA GORICA-SOVIĆI

U ranu su zoru grobu žurile zabrinute i zbunjene žene. Grob bijaše prazan. Plakala je Marija Magdalena misleći da su i Njegovo Tijelo ukrali. I tada joj pristupi Isus i zazva je imenom. I ona shvati da je uskrsnuo. Da je živ. Trčala je s dušom to javiti Majci i apostolima. Naša Bratovština već stoljećima priča o praznom Isusovom grobu, priča i raznosi radost Uskrsa. I ove smo godine kroz korizmu čekali ovu uskrsnu zoru, čekali izvor vječnoga života.

 

Čestit i blagoslovljen Uskrs svim svojim članovima i svim ljudima dobre volje svim srcem želi Bratovština Sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići.