U GRUDAMA PREDSTAVLJENA KNJIGA USKRSLA LICA VUKOVARA

U knjižnici Osnovne škole u Grudama predstavljen je Zbornik radova „Uskrsla lica Vukovara 1991. – 2021.“ Glavna je urednica ovoga Zbornika Julienne Eden Bušić. Knjigu su predstavili hrvatska književnica Anita Martinac, povjesničar dr. sc. fra Robert Jolić i hrvatska književnica Julienne Eden Bušić.

Na početku predstavljanja je sve pozdravio, na poseban način hrvatsku Penelopu Julienne Eden Bušić, Provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Jozo Grbeš.

Prigodnim glazbenim izričajem na gitari ovaj je kulturni događaj popratio mladi grudski glazbenik Filip Miloš, a program je skladno vodila tajnica Matice hrvatske-Ogranak Grude Ivana Bošnjak.

Ovaj je događaj drugi u nizu XVII. Dana Matice hrvatske u Grudama -BOŽIĆU USUSRET-.

Mnogi prisutni su lijepo dočekali Julienne Bušić i izrazili joj poštovanje za sve što je učinila i što još uvijek čini za Hrvatsku i hrvatski narod.

Ovaj je događaj bio posvećen stradanju hrvatskog naroda u Vukovaru i Škabrnji kao i po drugim stratištima kroz hrvatsku povijest. Ujedno je grudski ogranak Matice hrvatske ovim događajem obilježio nadolazeći blagdan ranokršćanske mučenice sv. Kate, zaštitnice Gruda.