U GORICI PREDSTAVLJENA HUDA JAMA

Huda-Jama-strogo-cuvana-tajnaU staroj crkvi sv. Stjepana Prvomučenika u Gorici autor knjige Huda Jama Roman Leljak i Tajnik HNES-a Zdravko Vladanović predstavili su spomenutu knjigu. Dva kratka dokumentarca s potresnim svjedočenjima izazvala su muklu tišinu u crkvi i mnogima izmamili suze na oči.
Leljak je govorio između ostalog i pronalasku dokumentacije o mučenju i likvidaciji Stjepana Crnogorca koji je kršeten u staroj crkvi u Gorici, a o njemu se nakon njegova nestanka 1972. godine do prije nekoliko godina uopće ništa nije znalo. Još čeka uređena obiteljska grobnica Crnogoraca iz Sovića ovog hrvatskog viteza u drevnom Šamatorju sv. Stipana Prvomučenika u Gorici.
Na koncu je č. s. Bernardina Crnogorac, inače sestra pok. Stjepana Crnogorca, zajedno sa svim prisutnima izrekla Molitvu za svoga brata Stjepana i sve poubijane nedužne hrvatske i ine mučenike, koji su muči ubijeni bez suda i osude i bačeni u jame. Neka im Bog bude milostiv!
Sljedeći događaj u staroj crkvi u Gorici je Noć muzeja 2016. godine, čiji program počinje u petak 29. 1. 2016. u 19 sati. Sadržaj Noći muzeja 2016. u Gorici posvećen je prvom franjevacu akdemskom slikaru mnogopoštovanom ocu fra Mirku Ćosiću koji je također nevin u komunističkom zatvoru odležao nekoliko godina!
Organizatori