U GORICI OTVORENA IZLOŽBA SLIKARA AMATERA IZ OPĆINE GRUDE

 

 

 

GEDC2665U organizaciji Bratovštine sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići, Likovne radionice Grude i Matice hrvatske-Ogranak Grude u petak, 30. svibnja 2014. godine svečanim programom otvorena je Izložba slika Likovne radionice Grude i to u Galeriji u Staroj kapeli u Gorici. U programu, koji je izvrsno vodila Ivana Bošnjak, sudjelovali su i umjetnici Srećko Slišković, voditelj ove Likovne radionice; te također likovni umjetnik fra Vinko Mikulić Bajević, kustos Hrvatske franjevačke arheološke zbirke sv. Stjepana u Gorici.

U glazbenom dijelu programa svojim muzičkim umijećem nastupili su Mia Prlić, Mihaela i Stipe Iličić.

Srećko Slišković je u svom govoru naglasio kako se nitko ne smije stidjeti svojih sposobnosti i onih umjetničkih likovnih čemu je dokaz i ova izložba koja svojim sadržajem i ljepotom zadivljuje. Fra Vinko Mikulić otvarajući izložbu rekao je da svaki čovjek ima svoj talent koji mu je Bog dao i da se ti talenti ne mogu sakriti, nego kad-tad izađu iz čovjeka i pokažu se u različitim umjetnostima (glazbenoj, likovnoj, znanstvenoj…). Dokaz su tomu i ove lijepe slike i glazbeni zvuci u Galeriji u Gorici ove večeri umjetnosti.

Polaznici škole slikanja Likovne radionice Grude pod vodstvom umjetnika Srećka Sliškovića u minulom su vremenu pohađali u kinodvorani Grude školu slikanja te su na taj način otkrili svoj talent. Svi su spomenuti umjetnici amateri iz općine Grude. Na ovoj su izložbi svoje slike izložili slijedeći umjetnici: Mila Zorić, Branka Grubišić, Mila Šimunović Zorić, Ranko Žulj, Marija Sabljić, Zoran Vlašić, Mia Prlić, Matej Šimić, Josip Miloš, Ivona Palac, Ružica Čolak, David Alpeza, Lovro Vukoja i Blago Boban.

Nakon otvaranja izložbe svi su posjetitelji, kojih ovaj put bijaše doista zapažen broj, mogli razgledati i Hrvatsku franjevačku arheološku zbirku, a prekrasni ambijent fratrova podruma bijaše mjesto gdje se nastavilo družiti kušajući domaće delicije koje su za ovu prigodu pripremile vrijedne ruke vrlih domaćica.

 

 

Ma-Bu