Svečano otvoreni 49. Šimićevi susreti 2012.

Sinoć su, 3. studenoga 2012. godine u dvorani osnovne škole u Drinovcima predstavljene knjige Maskenbal pod tuđom maskom,Dani od pijeska i Krevet od kamena autora doc. dr. sc. Ivana Alerića.

Na početku književne večeri voditeljica Zorica Zorić pozvala je ministricu znanosti,kulture i športa županije Zapadnohercegovačke profesoricu Helenu Lončar neka otvori ovogodišnje 49. po redu Šimićeve susrete. Ministrica je naravno,naglasila značaj Šimićevih susreta te ih proglasila otvorenim. Nakon toga je Frama Drinovci izvela pjesmu iz svog repertoara.

O knjigama je govorio dr. sc. Branko Bošnjak,književni kritičar,teoretičar književnosti i pjesnik a stihove iz knjiga govorila je Rosanda Tometić,spikerica hrvatskog radija.Na kraju predstavljanja nazočnima se kratko i skromno obratio i sam autor dr. Ivan Alerić rođen na Drinovačkom Brdu, znači Drinovčanin.Književnu večer zatvorila je svojom pjesmom drinovačka FRAMA.

Ova književna večer spada u posebne iz mnogo razloga,jedan od najznačajnijih je svakako brojnost prisutne publike ne književnoj večeri u Drinovcime,ono što bi se još moglo naglasiti svakako je izvanredna skladnost kako samih aktera koji su aktivno sudjelovali u programu tako i publike koja je uživala u ovom odličnom kulturnom događaju.