PREDSTAVLJENI SUSRETI 13 – GODIŠNJAK MATICE HRVATSKE OGRANAK GRUDE

Susreti 13, Godišnjak Matice hrvatske – Ogranak Grude predstavljen je u četvrtak, 19. XII. 2019., u knjižnici Osnovne škole Ruđera Boškovića u Grudama. Susreti 13 su sadržajni, kako i priliči ovom časopisu. Tu su pisani znakovi vremena u kojima se opisuju različite oblasti ljudskog djelovanja. Većina radova opisuje naše podneblje. Susrete 13 su predstavili dr. sc. Dominika Andrijanić,  mr. art. Andrijana Mlinarević-Cvetković, prof. dr. sc. Srećko Tomas i prof. Frano Pandžić. Program je vodila tajnica Matice hrvatske-Ogranak Grude Ivana Bošnjak, a glazbom je večer uveličao učenik 3. razreda Osnovne glazbene škole Grude Ivan Anđelić. On je odsvirao na gitari Greensleaves. Web-izdanje Susreta 13 objavljeno je i na web stranici Matice hrvatske Ogranak Grude www.maticahrvatska-grude.org.

Uredništvo Susreta poziva sve koji se žele uključiti, da svojim pisanim radovima doprinesu oplemenjivanju ovog časopisa, neka to slobodno učine.

U ovoj prigodi svima želimo čestit Božić i Novi godinu! Božićna čestitka Matice hrvatske-Ogranak Grude: Božić je Došašćem najavio svoj dolazak. Zornice su ga čekale. Očići ga i Materice srcem osjećali. Na sv. Luciju su pšenice sijane. S Bogom  se pomirilo i sa svim ljudima dobre volje Boga smo i Njegovo sveto rođenje sve ovo vrijeme čekali i slavili. I uvijek nam je došao. S pregrštima slatkih grotulja. A Matica hrvatska nad svim je bdjela i uvijek polaznikom bila. Gromkim i veselim: Na dobro Vam došao Božić i sveto rođenje Isusovo. Čestito Vam svima novo ljeto Gospodnje.

 

 

 

 

 

 

Vaša Matica hrvatska Grude

Susreti 13 PDF