Predstavljen 5. jubilarni godišnjak Matice Hrvatske Ogranak Grude

P2240063.JPGU petak, 24. siječnja u Kino dvorani Grude predstavljen je 5. jubilarni godišnjak Matice Hrvatske Ogranak Grude. Na početku predstavljanja okupljenima je nekoliko riječi uputio mr. Mario Bušić,predsjednik MHG. Napomenuo je kako je ovo mali jubilej, jer Godišnjak MHG izlazi evo već 5 godina.Mario je još napomenuo kako ovih dana obilježavamo i godišnjicu smrti profesora Ivana Alilovića koji je umro 11. veljače 2003. godine u Mostaru. Isto tako je rekao kako smo počašćeni što će naš Godišnjak predstavljati uvaženi gosti iz Osijeka,porijeklom iz Drinovaca,što govori o želji i potrebi Matice Hrvatske Grude za širenjem prijateljstava i otvaranjem vrata suradnje.

U nastavku predstavljanja o Matičinim godišnjacima precizno,nadahnuto i zanimljivo govorio je dipl. ing. agr. Petar Majić,inače član uredništva Godišnjaka. Petar Majić iznio je statističke podatke o svih 5 tiskanih brojeva,kako količini objavljenih članaka tako i o samim autorima.

Kako bi nešto kazali o ovogodišnjem Godišnjaku na red su došli gosti iz Osijeka. O prvom dijelu Godišnjaka govorio je profesor Domagoj Tomas. On je rekao kako je Godišnjak podijeljen na 7 dijelova, i to: 

  • Uvodni članak
  • Zanimljivosti
  • Povijest  Zemljopis
  • Kultura
  • Igrokaz
  • Književnost
  • Kronika.


    Domagoj je govorio o prva 4 dijela Godišnjaka, dok je o ostala 3 dijela govorio njegov otac prof. dr. sc. Srećko Tomas, redoviti profesor prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku.

Uvaženi gosti iz Osijeka su rekli kako su u Grudama i oni domaćini jednako kao i u Osijeku i da će pokušati poboljšati suradnju Matice Hrvatske Grude  i Matice Hrvatske Osijek.

Na koncu večeri,emotivno,inspirativno i nadahnuto o životu i djelovanju profesora Ivana Alilovića govorio je dr. sc. fra. Andrija Nikić.  

 

P2240057.JPGP2240059.JPGP2240061.JPGP2240063.JPG