Predstavljanje nakladničke kuće Synopsis Zagreb-Sarajevo

pb090021-150.jpgDruge večeri ovogodišnjih 48. Šimićevih susreta 2011. godine, u srijedu 9. 11. na programu je bilo predstavljanje nakladničke kuće Synopsis Zagreb-Sarajevo,posebice Ljetopisa Franjevačkih samostana Bosne Srebrene. Predstavljanje je održano u pristojno popunjenoj Kino dvorani u Grudama. Na početku ovog iznimnog  kulturnog događajima svima se obratio prigodnim riječima Ivica Pandžić,nakladnik,  koji je govorio o onome što je izdavačka kuća Synopsis.

O samom projektu nadahnuto,stručno,emotivno i iznad svega kvalitetno i zanimljivo svoja izlaganja iznosili su urednik Ivan Lovrenović, dr. sc. Iva Beljan, profesorica na Filozofskom fakultetu u Mostaru, fra Ante Marić,te dr. sc. Enver Kazaz, profesor na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. U glazbenom dijelu programa s tri glazbene točke na glasoviru nastupila je Sofija Pandžić.

Nakon predstavljanja predstavljači  su odgovorili na postavljena pitanja nazočnih. Svi predstavljači su istaknuli iznimnu povjesnu,knjževnu kao i političku važnost predstavljenih djela,te ih preporučili čitateljima.

 

 

 

 

{gallery}mh111111{/gallery}