Predstavljanje knjige “Tko mi zabranjuje kolumne”

dsc_0059_resize.jpgKnjigu su predstavljali: 

saborski zastupnik dr. sc. Goran Marić, 

ratni potpredsjednik Vlade RH prof. dr. Milan Ramljak

i autor Tihomir Dujmović.

 mr. sc. Mario Bušić pročitao je dvije kolumne iz knjige:

„Nisu svi plakali od sreće"- kolumna nakon oslobađajuće presusde hrvatskim generalima,

„Tko je ubio Zvonka Bušića" – kolumna nakon smrti Zvonke Bušića Taika.

Voditeljica književne večeri bila je Zorica Zorić

U glazbenom dijelu programa nastupile su  učenice Osnovne glazbene škole Grude Tea Sesar i Lucija Palac.

Kako je moguće i zašto jedan vrsni novinar kakav je Tihomir Dujmović danas u hrvatskom novinarstvu nema posla. Zaključak nije teško donijeti, kada to i nije hrvatsko novinarstvo, nego slugansko i režimsko novinarstvo.

To su u svojim izlaganjima iznijeli predstavljači. Iako je Novinar Tihomir Dujmović sa svojim kolumnama, naročito u Večernjem listu, bio među najčitanijima, opet nije bio dovoljno dobar, te je dobio više puta otkaz.

Tihomir Dujmović rezignirano je zaključio kako u Hrvatskoj samo postoji izdresirano antihrvatsko novinarstvo. Kada bi bivši hrvatski komunistički političar Vladimir Bakarić sada ustao iz groba bio bi zadovoljan stanjem u hrvatskom novinarstvu,rezignirano je zaključio autor knjige.

Tihomir Dujmović je zaključio kako su za stanje u hrvatskom novinarstvu kriva slijedeća događanja. Naime, Josip Grbelja objavio je knjigu o novinarima koji su bili u Hrvatskoj 1945. Godine. Od 335 novinara, 40 novinara je ubijeno, dvojicu su ubile ustaše ostalo partizani, 102 novinara dobila su zabranu novinarskog rada, 110 ih je pobjeglo vani, 27 su ostali novinari, od čega neki fotografi i 60 ih je promjenilo profesiju. To je osnovni razlog zašto Hrvatska nema slobodnih novinara. Kao moguće riješenje autor knjige sugerira pokretanje što više novih tiskovina.

{gallery}tkomi{/gallery}