Oduševljena publika na 7. susretu klapa u Gorici

 

Stara crkva sv. Stipana u Gorici blistala je milozvučnom pjesmom starih i novih klapskih napjeva pjevanih a capella, a za to lijepo suzvučje zahvalni smo ženskim klapama Diva iz Širokog Brijega, Špirit iz Splita i Rusula iz Splita, dakako i mješovitoj klapi Hrvoje iz Mostara, te muškim klapama Zvizdan iz Posušja i domaćoj klapi Bratovština Gorica-Sovići.

Nakon uvodnoga pozdrava župnika fra Željka Grubišića koji se na početku pomolio i sve blagoslovio, koncert je počeo.

Stalnim sponzorima ove večeri već nekoliko godina zahvalila je voditeljica Zorica Zorić u ime Bratovštine koja je organizator ove manifestacije Kulturno ljeto u župi Gorica-Sovići. Bratovština nadasve zahvaljuje Anđelki i Frani Stipiću, Vinku Jasaku Ćosi, Miri Milićeviću Škici, Anti Galiću Đonici, općini Grude i župnom uredu Gorica-Sovići.

Nakon koncerta na ranču Mire Milićevića Škice do dugo u noć nastavilo se pjevati i veseliti.

Kulturno ljeto ima svoj završni događaj u četvrtak 1. kolovoza 2013. U 20 sati u Staroj kapeli u Gorici gdje će biti upriličene dvije izložbe slika, jedna je akademskog slikara Svetislava Cvetkovića, a druga je međunarodna izložba Privatno i javno na kojoj sudjeluju 33 umjetnika. Ta će izložba biti otvorena u parku pod kostilama ispred stare kapele u Gorici.

 

 

Bratvšatina sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići