Nagrađeni odlični učenici završnih razreda iz općine Grude

ante_3.jpgNakon uspješne kulturne manifestacije Uskrsa s Maticom hrvatskom u Grudama i 50. Šimićevih susreta 2013. godine Matica hrvatska je nastavila s aktivnostima. Tako je na zamolbu Ogranka Matice hrvatske iz Gruda, vrijednim knjigama Središnjica Matice hrvatske iz Zagreba darovala odlične učenike završnih razreda osnovnih i Srednje škole iz općine Grude. Bilo je tu više od 70 (sedamdeset) naslova. Načelnik općine Grude i predsjednik Ogranka Matice hrvatske Grude knjige su uručili ravnateljima škola iz općine Grude.
Knjiga je vrijedan dar i dragocjena uspomena, a najbolji učenici, Grudski odlikaši znat će je upotrijebiti za svoju duhovnu i kulturnu nadgradnju.
Ovim darom kao i mnogim događajima iz kulture Matica hrvatska Ogranak Grude nastavlja i produbljuje svoje djelovanje u Grudama kao veliki doprinos njegovanju hrvatske kulturne baštine ovoga podnebesja. Središnjica Matice hrvatske iz Zagreba pozitivno gleda na veliku aktivnost Grudskog ogranka Matice hrvatske te će i ubuduće ovakvim i sličnim projektima pomagati Matičin rad u Grudama.

ante_3.jpg