MATICA HRVATSKA OGRANAK GRUDE U 2009.

susreti-3.jpgMatica hrvatska Ogranak Grude u čijoj je nakladi u zadnje 4 godine rada izašlo preko 10 vrijednih knjiga, zadnjih je dana na svjetlo dana izašao i Godišnjak MH Grude SUSRETI 3.

 

Između mnoštva zanimljivih tema, Matica hrvatska Ogranak Grude zajedno s Ogrankom MH Š. Brijeg u 2009. godini tiskala je i knjigu Brod budala autora Damira Pešorde iz Gruda.

 

U svom je programu u 2009. godini imala niz kulturnih manifestacija kao npr. tradicionalnu Uskrs s Maticom hrvatskom u Grudama gdje je između inih zbivanja raspisala Natječaj za najbolje učeničke likovne i literarne radove, te najbolje učenike nagradila Plaketom Matice hrvatske Grude. Pored toga imala je bogat ljetni kulturni program u suradnji s Bratovštinom sv. Stjepana Gorica-Sovići i organizirala zajedno s općinom Grude 46. Šimićeve susrete, tradicionalnu manifestaciju 4. Dane Matice hrvatske Grude na kojoj je održan i 5. po redu tradicionalni Božićni koncert župnih zborova i drugih glazbenih organizacija s područja općine Grude, te je sudjelovala u programu obilježavanja 10. godišnjice Bratovštine.

 

U istom će uljudbenom duhu Matica hrvatska Ogranak Grude nastaviti djelovati u 2010. godini, gdje već ima pripremljene za tisak određene knjige uz redovite SUSRETE 4, i bogat kulturni programa zajamčen mnogim likovnim izložbama, promocijama knjiga i osoba, koncertima, tribinama, predstavama i radom s djecom, te drugim kulturnim sadržajima.

 

U tom duhovnom ozračju svim kulturnim djelatnicima hrvatske uljudbe i svim ljudima dobre volje želimo Sretnu i blagoslovljenu Novu 2010. godinu!

 

Matica hrvatska Ogranak Grude