MATICA HRVATSKA IZ VINKOVACA GOSTOVALA NA 8. DANIMA MATICE HRVATSKE U GRUDAMA


DSC_0061_resize.JPGU petak, 29. studenoga 2013. u kinodvorani Grude u 18 sati u programu 8. Dana Matice hrvatske u Grudama predstavila je svoj rad i nakladništvo Matica hrvatska – Ogranak Vinkovci.

U zaista zanimljivu programu sudjelovali su prof. Marko Landeka, prof. dr. sc. Tomislav Talanga i Hrvoje Janković koji su predstavili rad Matice hrvatske Vinkovci i njihovo nakladništvo, a također su govorili o jednom, u kulturnom miljeu, veoma zaslužnomu Vinkovčaninu Dioniziju Švagelju, i to u prigodi 90. obljetnice Dionizijeva rođenja.

U poetsko-glazbenom dijelu programa nastupili su književnica Tatjana Kurolt i na gitari Ivica Belamarić.

U ovoj prigodi Vinkovčani su zahvalili Matici hrvatskoj – Ogranak Grude na dobrodošlici, a u ime domaćina goste i sve prisutne je pozdravio prof. Jozo Marić.

Vinkovčani su donijeli na dar nekoliko paketa knjiga koje su uručili Narodnoj knjižnici Grude, Srednjoj školi A. B. Šimića Grude i Matici hrvatskoj – Ogranak Grude.

Suradnja između dva Ogranka Matice hrvatske Vinkovci i Gruda, koja se već duže vrijeme dobro razvila, nastavlja se u i nadalje, jer već na idućim 51. Šimićevim susretima 2014. godine Vinkovčani će tradicionalno gostovati u Širokom Brijegu u Franjevačkoj galeriji s jednom njihovom izložbom slika.

 

 

Matica hrvatska Ogranak Grude