KULTURNI PROGRAM OD POČETKA LISTOPADA PA SVE DO BOŽIĆA

matica_logo_novi.jpg

Matica hrvatska – Ogranak Grude

KULTURNI PROGRAM OD POČETKA LISTOPADA PA SVE DO BOŽIĆA

U prošlom tjednu vodstvo Ogranka Matice hrvatske u Grudama održalo je sastanak na kojemu je jednoglasno usvojen program Kulturna jesen s Maticom hrvatskom u Grudama 2015. i X. Dani Matice hrvatske u Grudama 2015. godine – Božiću ususret. Ove godine je sve u znaku obilježavanja desete obljetnice obnove rada Matice hrvatske u Grudama.
Kao i dosadašnjih godina i ove je godine program bogat raznovrsnim kulturnim zbivanjima. Kulturna jesen s Maticom hrvatskom u Grudama počinje 1. listopada 2015. predstavljanjem knjige dr. sc. Gorana Marića: Slom lažnog proroštva, i ta će manifestacija trajati sve do svetkovine Svih Svetih 2015..
Ovogodišnja kulturna manifestacija X. Dani Matice hrvatske u Grudama počinje 20. studenoga 2015. godine i traje sve do Božićnog koncerta župnih zborova, frama i drugih glazbenih organizacija i pojedinaca iz općine Grude koji će se ove godine, prema već ustaljenom običaju „svake godine u drugoj župi“, održati u župnoj crkvi sv. Ivana Krstitelja u Ružićima u nedjelju 20. prosinca.
U pripremi je i Godišnjak Matice hrvatske Grude SUSRETI 9 koji će, najvjerojatnije, do konca mjeseca studenoga 2015. ugledati svjetlo dana. I ovogodišnji Susreti 9 obiluju mnoštvom zanimljivih sadržaja različitih uradaka iz naše kulturne baštine.
Matica hrvatska – Ogranak Grude sve ljubitelje kulture podrobnije će upoznati s ovim programima u nadolazećim danima. Matica i ovim putem poziva sve zainteresirane da se učlane u ovu najstariju hrvatsku kulturnu instituciju. Poziva također sve žitelje općine da se pridruže kulturnim događanjima koja slijede u mjesecu studenomu i prosincu, kao i sve zainteresirane koji pišu da bilježe povijest, običaje i druge zanimljivosti iz svoga zavičaja i tako postanu dionikom Grudskoga Godišnjaka Susreti!
Matica hrvatska u Grudama predložit će drugim glazbenim, kulturnim i vjerskim udrugama iz općine Grude da ove godine zajednički pokrenu manifestaciju BOŽIĆNI SAJAM U GRUDAMA. Sajam bi bio u parku u Grudama u mjesecu prosincu, pred svetkovinu Božića.

Matica hrvatska – Ogranak Grude