Korizmenu tribinu u Gorici održao fra Mate Tadić

IMG_4429III. Korizmenu tribinu u Gorici održao fra Mate Tadić

U Gorici u starom župnom dvoru u petak 4. ožujka 2016. godine fra Mate Tadić je održao III. Korizmenu tribinu u organizaciji Bratovštine svetoga Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići.
Fra Mate je govorio o enciklici pape Franje „Laudato si“ – „Hvaljen budi“. Iznio je glavna i bitna stajališta iz spomenute enciklike. Enciklika „Laudato si“ govori o prirodi, okolišu, našem planetu Zemlji; kakav svijet želimo predati onima koji će doći poslije nas, našoj djeci?! Ovo pitanje nalazi se u središtu enciklike, kao brižnost pape Franje za zajednički dom svih ljudi. Enciklika je dobila svoje ime sukladno zazivu (pjesmi) svetoga Franje Asiškoga: Hvaljen budi, Gospodine moj (Laudato si’, mi’ Signore) koji u Pjesmi stvorova podsjeća na to da je Zemlja naš zajednički dom, i da je isto tako poput sestre s kojom dijelimo postojanje, i poput majke je koja nas prima u svoje naručje. Mi sami smo zemlja, kako kaže Biblija na svojim prvim stranicama. Samo naše tijelo sastavljeno je od zemaljskih elemenata, čiji zrak nam daje dah i čija voda nas oživljuje i obnavlja. Danas je zapravo naš planet Zemlja ekološki ugrožen. Papa Franjo kroz ovu encikliku to posvješćuje svim ljudima.
Fra Mate je govorio i o Godini milosrđa pozvavši sve da budemo milosrdni jedni prema drugima.

U sljedeći petak, subotu i nedjelju u župi Gorica-Sovići bit će korizmena Duhovna obnova. Počinje u petak, 11. III. 2016. u 18.30 sati u Novoj crkvi u Gorici molitvom Puta križa, te svetom misom s prigodnom homilijom. Ova duhovna obnova je za župljane župe Gorica-Sovići i sve ljude koji osjećaju potrebu za unatarnjom obnovom. Duhovna obnova se nastavlja u subotu, a završa u nedjelju. Voditelj je dr. sc. don Josip Mužić, profesor na KBF-u u Splitu.

Sve vas pozivamo da dođete i radosna vas srca očekujemo na korizmenim tribinama i duhovnoj obnovi!
Bratovština sv. Stjepana Gorica-Sovići

IMG_4426 IMG_4428 IMG_4429 IMG_4430