Izvedena predstava Muke po Iveku

DSC_0134Glumačka družina iz Zagreba – Histrioni, gostovala je u utorak 5. svibnja 2015. godine, kao dio programa Šimićevih susreta, u kino-dvorani Grude. Histrioni su u punoj kino-dvorani uspješno izveli komediju Muke po Iveku.
Ova plavo-bijela komedija u dva čina hrvatska je verzija poznatog engleskog hita RUN FORYOUR WIFE, R. Cooneya iz 1983. godine.
Nakon pet godina pauze Želimir Mesarić ponovo je (po peti put) režirao u Histrionima i to Muke po Iveku iliti Tr…Tr…Trnje – Tr…Tr…
Trešnjevka Nina Škrabea, vjerojatno i najizvođenijeg autora te glumačke družine kojoj su i njegovi tekstovi značajno pomogli u stvaranju samosvojne varijante pučkog kazališta. Njegova prethodna predstava na Zagrebačkom histrionskom ljetu Idu dani, mlade ni (prije dvije godine u režiji Georgija Para) svojim skromnijim dometima mogla navesti na pitanje da li je Škrabeu mjesto među značajnicima povijesti Histriona ili još uvijek može ostvariti djelo koje će komunicirati sa suvremenom publikom. Ovaj put, Škrabe je napisao iznimno zabavan komad na granici komedije zabluda i burleske o zagrebačkom taksistu Ivanu Kovaču koji je istodobno u braku s dvije potpuno različite žene koje ne znaju jedna za drugu i s kojima živi u dva različita stana.
U Trnju mu je supruga Marica mlada, ali tradicionalistički odgojena Dalmatinka koja navija za Hajduk i obožava Mišu Kovača, a na Trešnjevci Zagrepčanka Barbara, rokerica koja sluša Prljavo kazalište i navija za Dinamo.Vožnja taksijem od jednog do drugog doma traje četiri i po minute, a opravdavajući se upravo raznim vremenima radnih šihti i vodeći brigu o preciznom rasporedu Ivek uspijeva uspješno funkcionirati u oba braka i ponašati se sa svakom ženom toliko drugačije kao da se radi o drugom čovjeku…

 

DSC_0079 DSC_0106 DSC_0118 DSC_0127 DSC_0134 DSC_01101 DSC_01245