BOŽIĆNIM KONCERTOM U GORICI ZAVRŠILI IX. DANI MATICE HRVATSKE GRUDE

Na početku je sve pozdravio i pomolio se župnik fra Stipe Marković, zatim predsjednik Matice hrvatske Grude Mario Bušić zahvalivši župniku fra Stipi, veoma aktivnim voditeljima zborova i svim sudionicima na dolasku, a domaćinima na lijepoj dobrodošlici. Načelnik općine Grude Ljubo Grizelj je zahvalio svim posjetiteljima i svim voditeljima župnih zborova na ovom velikom događaju za općinu Grude koji se svake godine događa u drugoj župi. Ni oduševljena se publika nije štedjela, nego je vesela srca sudjelovala na ovom koncertu pjevajući i pljeskom oduševljenja pozdravljajući sve izvođače. Program je izvanredno vodila Zorana Grizelj. Sudjelovali su sljedeći: Tamburaški sastav Osnovne glazbene škole Grude, Zbor Osnovne glazbene škole Grude, Dječji zbor župe sv. Male Terezije Ledinac – „Nebeske ruže“, Zbor Osnovne škole Ruđera Boškovića Grude, Zbor župe sv. Ilije Tihaljina, Frama župe Drinovci, Zbor župe  sv. Male Terezije Ledinac – „Nebeske ruže“, Frama župe Ružići, Zbor župe sv. Mihovila Drinovci, Zbor župe sv. Ivana Krstitelja Ružići, Frama župe Gorica-Sovići, Zbor župe sv. Stjepana Gorica-Sovići, Klapa Bratovština, Sanja Boban i Lucija Zovko. Svi su oni svojim pjevanjem uljepšali i oplemenili blagdanska bogoslužja u svojim župama, a na ovom koncertu nisu štedjeli svoja grla i umijeća pjevanja. Po završetku su podijeljene i prigodne Zahvalnice za sudjelovanje na 10. Jubilarnom Božićnom koncertu koje je uradila akademska slikarica mr. Andrijana Mlinarević Cvetković.

Nakon koncerta domaćini, potpomognuti sponzorima iz ove župe, priredili su odličnu zakusku za sve koji su došli na ovaj Božićni koncert, na čemu iskreno i od srca svi sudionici zahvaljuju. Nastavilo se veseliti i pjevati u Božićnom ozračju do kasno u noć.

Ovim događajem završili su 9. Dani Matice hrvatske u Grudama 2014. godine.

Idući Božićni koncert župnih zborova i drugih glazbenih organizacija iz općine Grude je, akoBogda, u Ružićima pred Božić 2015. godine Gospodnje.

Svima želimo sretan Božić i blagoslovljenu Novu godinu!

 

Matica hrvatska Grude


 

 

 

dsci3710.jpg

 

dsci3648.jpg

 

 

dsci3623.jpg

 

dsci3598.jpg