ANDRIJANA MLINAREVIĆ-CVETKOVIĆ ZAJEDNO SA SVOJOM DJECOM IZLOŽILA RADOVE U „NV“ GALERIJI U ŠIROKOM BRIJEGU

Potpredsjednica Ogranka MH Grude mr. Andrijana Mliinarević – Cvetković sa svojom djecom uradila izlozbu pod nazivom IGRA u galeriji NV u Širokom Brijegu! Čestitamo!

Predstavljajući autoricu vlasnica NV galerije profesorica Dragana Nuić-Vučković kazala je da Andrijanin pozitivan karakter, spontanost i neobuzdana kreativnost njezinu umjetnost čine osebujnom, što ona prenosi i na svoju djecu, zajedno sa suprugom akademskim slikarom Svetislavom.

O izloženim djelima govorila je akademska kiparica Vesna Vuga–Sušac, autorica teksta u katalogu izložbe: „Izložba za odrasle i za djecu, uz visoke estetske vrijednosti koje su osobina Andrijaninog stvaralaštva, edukativnog je karaktera jer ukazuje na potrebu likovnog odgoja kod djece i na razvoj njihove kreativnosti kroz likovnost izvan vrtića i škole. Andrijanin infantilni likovni rukopis djeca su prihvatila jer im je za njihovu dob prikladan, te je pred nama zanimljiva izložba ovog tria koja je nastajala na podu na velikim formatima papira kojeg nastanjuju predimenzionirane figure, junaci crtića i dječja svakodnevica u njima svojstvenoj poliperspektivi!

Andrijana Mlinarević-Cvetković rođena je 1981. u Grudama. Diplomirala je slikarstvo na ALU u Širokom Brijegu 2004. godine te završila i poslijediplomski studij „Ars Sacra“ 2006. godine. Bavi se ilustracijom i dizajnom interijera te je autorica više dječjih slikovnica. Članica je ULUBIH-a i ULU En Face. Izlagala je na mnogo samostalnih i skupnih selektivnih izložbi u BiH i inozemstvu. Više puta je nagrađivana prestižnim nagradama za crtež i slikarstvo u BiH, Hrvatskoj i Crnoj Gori. Živi u Širokom Brijegu i profesorica je likovne umjetnosti u Gimnaziji Antuna Branka Šimića u Grudama. Potpredsjednica je Matice hrvatske – Ogranak Grude i grafička urednica Godišnjaka OMH u Grudama.

Izložbu naziva “Igra” otvorila je gospođa Ružica Mikulić, ministrica obrazovanja, kulture i športa Županije Zapadno-hercegovačke. U NV galeriji izložba će ostati otvorena do 15. lipnja 2021. godine.

MaBu