27. DANI ANTE KOVAČIĆA 2011.

Natječaj

27. DANI ANTE KOVAČIĆA 2011. OGRANAK MATICE HRVATSKE U ZAPREŠIĆU

raspisuje natječaj

za 27. dane Ante Kovačića
i 25. susret Ivica Kičmanović

U spomen na pisca najljepših stranica na hrvatskom jeziku o djetinjstvu i školovanju, od 1985. održava se najstarija manifestacija za literate i novinare osnovnih škola u Hrvatskoj Dani Ante Kovačića / Susret Ivica Kičmanović.

U v j e t i

1. Sudjelovati mogu literarne i novinarske družine osnovnih škola iz Hrvatske, BiH, Vojvodine i Njemačke.
2. Literarne i novinarske radove o svom djetinjstvu i školovanju, napisane na hrvatskom književnom standardu (ili na kajkavskom ili čakavskom narječju), u 4 primjerka, mogu slati do 1. travnja 2011. na adresu organizatora, s naznakom: Susret Ivica Kičmanović.
3. Manje škole (do 500 učenika) smiju slati po 5 literarnih i 5 novinarskih, a veće škole do 10 literarnih i 10 novinarskih radova. Ako se ne natječe njegova škola, pojedini učenik smije poslati 2 svoja rada.
4. Uz svaki rad, ispisan računalom, mora biti naznačeno ime i prezime učenika, razred, škola, ime voditelja-mentora te telefon, telefaks i elektronska pošta škole ili mentora.
5. Uz poslane radove, u pošiljci treba biti popis svih poslanih literarnih i novinarskih radova te ime književnika s kojim bi učenici htjeli razgovarati na novinarskoj radionici u Zagrebu.
6. Uz radove koji se šalju poštom treba priložiti zapis svih radova na CD-u te ih poslati i na elektronsku poštu: matica.hrvatska.zapresic@zg.t-com.hr.

Prosudbeni odbor, sastavljen od predstavnika Matice hrvatske, Školske knjige, Školskih novina i Naše djece, na završnom susretu dodijelit će 200 nagrada i pohvala za učenike te 30 pohvala za škole i voditelje-mentore.
Dodjela nagrada i pohvala, predstavljanje Zbornika s recitalom učeničkih radova te novinarska radionica održat će se na završnom susretu u Zagrebu 6. lipnja 2011.

Organizator:
Ogranak MH Zaprešić
10290 ZAPREŠIĆ – Hrvatska
tel. 01 / 3314 226, faks 3314 342
e-pošta: matica.hrvatska.zapresic@zg.t-com.hr

Vrh obrasca

Dno obrasca