Svečana akademija – Drinovci, 13.11.2010.

pb130039-150.jpgProhladno,no prelijepo vrijeme,neuobičajeno za polovicu studenoga dočekalo je sudionike 48. Šimićevih susreta 2011. Godine u Drinovcima,na Svetu nedjelju 13.

Sveta misa za braću Šimić služena je u crkvi u Drinovcima,služili su fra Vendelin Karačić i fra Mate Logara,koji je imao osobito zanimljivu propovijed.Misi su nazočili i gosti ovogodišnjih Šimićevih susreta.

Nakon Svete mise,program se nastavio Svečanom Akademijom u dvorani Osnovne škole u Drinovcima. Izvanredno osvježenje koje smo svi zapazili kada smo došli u dvoranu bilo je uređenje scene za svečanu Akademiju  koje je napravila mr. Andrijana Mlinarević-Cvetković.

Voditeljica programa bila je Sanja Juranić. Na samom početku Akademije o vrijednosti književnog dijela Antuna Branka Šimića govorio je akademik Ante Stamać, inače ovogodišnji dobitnik književne nagrade A.B.Šimić,  koju dodjeljuju Društvo Hrvatskih književnika Herceg-Bosne i Odbor Šimićevih susreta za najbolju zbirku poezije u protekloj godini.

Zbor Osnovne škole iz Drinovaca izveo je dvije glazbene točke. Novost, i to kvalitetna novost ,bio je nastup Mandolinskog orkestra Osnovne glazbene škole iz Gruda.

Nakon glazbenih točaka uslijedili su nagrađeni učenici osnovnih i srednjih škola sa  svojim pjesmama, ta  na samom kraju svoje stihove kazivali su i pjesnici i to ovim redom: Ante Stamać,Iva Nuić,Miro Petrović,Marina Kljajo-Radić i Maja Tomas.