Susret dvaju Ogranaka Matice hrvatske u BIH

dsci4438.jpgU subotu, 11.04.2015. godine, dva ogranka Matice hrvatske iz Bosne i Hercegovine započeli su suradnju kulturnim programom i prijateljskim druženjem u hercegovačkim Grudama.

Mladi članovi OMH Bugojno sudjelovali su u manifestaciji ,,Uskrs s Maticom hrvatskom u Gorici Općina Grude” likovnim ostvarenjima, glazbom i poezijom. Predstavljena je poezija bugojanskog pjesnika Zdenka Antunovića recitalima njegovih pjesama ,,Domovina”, ,,Vjetar”, ,,Molitva” i ,,Kruna od Drače” uz glazbenu podlogu na gitari maestra Ivice Svetinovića.

Posjetitelji su imali priliku pogledati radove akademskog kipara i predsjednika OMH Bugojno Antonia Džolana i samoukog umjetnika Dejana Borosa o kojima je govorio prof.Jozo Marić, član OMH Grude s višegodišnjim radnim stažom u Bugojnu. Izložbu, koja je prije četiri godine gostovala u gotovo svim gradovima Središnje Bosne, otvorio je Mladen Begić, ministar hrvatskih branitelja iz domovinskog rata u Vladi Županije zapadnohercegovačke.

Pedsjednik OMH Grude Mario Bušić izrazio je veliko zadovoljstvo što je došlo do zajedničkog susreta dvaju ogranaka. Naglasio je kako je ovo tek početak suradnje između ova dva grada, te predstavlja potporu OMH Bugojno da ustraju u svome radu. Zahvalivši se na pozivu, zadovoljstvo je izrazio i predsjednik OMH Bugojno te domaćine upoznao sa dosadašnjim radom najmlađeg ogranka Matice hrvatske u Bosni i Hercegovini, kao i planovima za budućnost. Govoreći o povijesti Bugojna istakao je kako je Matica u ovom gradu postojala još u 19. st., a njen rad nastavljen Obnoviteljskom skupštinom u rujnu 2013. godine.

Večer je obogaćena nastupima muške izvorne skupine ,,Kalin” Bugojno.Program ove večeri je krasno vodila profesorica i pjesnikinja Mirjana Mima Vlašić na čemu smo joj od srca zahvalni! Nakon zvaničnog programa druženje je nastavljeno uz pjesmu i razgovor u Fratarskom podrumu u Gorici.

dsci4438.jpg

dsci4436.jpg