Predstavljanje života i djela akademika Veselka Koromana, kinodvorana Grude, 8. XI.2012.

Ako za neku književnu večer možemo reći kako je protekla u ugodnoj i opuštenoj atmosferi onda to sa sigurnošću možemo reći za sinošnju večer kada je predstavljen književni rad akademika Veselka Koromana u programu ovogodišnjih 49. Šimićevih susreta 2012 godine.  

U lijepo popunjenoj kinodvorani u Grudama,nakon što je voditeljica Zorica Zorić najavila program, prikazan je dokumentarni film u trajanju od oko 30 minuta o akademiku Veselku Koromanu autora Ivana Vukoje iz Mostara. Na izuzetno zanimljiv i razumljiv način film prikazuje  život i djelo akademika, njegova najznačajnija djela, kao i mišljenja ljudi od pera o književnom stvaralaštvu Veselka Koromana.

Nakon filma nazočnima se obratio Ivan Vukoja, autor, koji je govorio o filmu i najavio veliku mogućnost još jednog filma o životu akademika Veselka Koromana.

Stručni suradnik na filmu prof. dr. Miroslav Palameta imao je glavnu ulogu u predstavljanju života i djela akademika. On je kratko i kvalitetno predstavio akademika Koromana kao jednog od najvećih živućih hrvatskih književnika, i toplo preporučio svima čitanje njegovih djela.

Na kraju ove književne večeri pjesmom Doći će vrijeme blagog naroda, što su stihovi istoimene pjesme Veselka Koromana, sve prisutne počastio je Drago Grgić-Godra.

Nakon zahvale svima voditeljica je pozvala sve neka prate naredna događanja ovogodišnjih Šimićevih susreta.

 

 

{gallery}201203{/gallery}