IZBORNA SKUPŠTINA MATICE HRVATSKE U LIPNJU 2010. U ČITLUKU

maticahr-1.jpg

U srijedu, 20. siječnja 2010. godine u Čitluku bio je radni susret Ogranaka Matice hrvatske iz Herceg-Bosne s glavnim tajnikom Matice hrvatske Zorislavom Lukićem.  Na sastanku su prisustvovali predsjednici Ogranaka MH (Čitluk, Grude, Ljubuški, Posušje, Široki Brijeg, Mostar, Livno, Tomislavgrad, Stolac i Čapljina) sa suradnicima.

 

Tema je sastanka bila izborna skupština Matice hrvatske. Ovogodišnja izborna skupština Matice hrvatske bit će u Čitluku i Međugorju od 17. do 20. lipnja 2010. godine. To je prvi put u povijesti Matice hrvatske da se izborna skupština održava izvan granica Republike Hrvatske. Preko sto zastupnika ove najstarije institucije kulture u Hrvata koji dolaze iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i inozemstva birat će upravna tijela Matice hrvatske. U ovoj prigodi izravni domaćini Ogranci Matice hrvatske iz Hercegovine priredit će za sve posjetitelje različite kulturne sadržaje i upoznati ih sa znamenitostima Hercegovine.

Izraženo je veliko zadovoljstvo ovim velikim, nadasve kulturnim zbivanjima, za koja je zapravo najzaslužniji predsjednik Matice hrvatske Ogranak Čitluk i član glavnog odbora MH prof. Andrija Stojić.

 

 

                                                                                              Matica hrvatska Ogranak Grude

 

dsc04668-500.jpg
 dsc04677-500.jpg
 dsc04679-500.jpg