U KINODVORANI U GRUDAMA ODRŽANO PREDSTAVLJANJE KNJIGE KRIJESNICE

U okviru 16. dana Matice hrvatske Grude -BOŽIĆU USUSRET-, u organizaciji Kulturnog doma A. B. Šimić Grude, Matice hrvatske-Ogranak Grude i Matice hrvatske-Ogranak Čitluk u kinodvorani u Grudama predstavljena je knjiga KRIJESNICE.

Na početku je u ime domaćina sve prisutne pozdravila i zahvalila svima na dolasku, dr. sc. Dominika Andrijanić.

Voditeljica programa Andrea Soldo je u uvodu kazala: „Naime, kako legenda kaže: -Kada sanjate krijesnice, otkrit ćete nešto važno-. I upravo to je bila nit vodilja jednoj od studentica Edukacijske rehabilitacije, Matei Visković kada je predložila naziv ovoj knjizi. Jer ona, među ovim svojim koricama, otkriva mnoštvo krijesnica koje svojim životnim pričama žele osvjetljavati puteve razumijevanja, empatije i različitosti.“

Knjigu Krijesnice su predstavili: prof. Andrija Stojić, predsjednik Matice hrvatske u Čitluku, zatim Azra Grizović, jedna od autorica u ovoj knjizi, te na koncu u ime Matice hrvatske Ogranak Grude Paula Tomić.

Svojim lijepim i skladnim pjevanjem uz pratnju gitare sve je oduševio solist Josip Herceg.

Voditeljica je na koncu još kazala: „Posvijestimo sebi da prava koja mi uživamo i imamo trebaju uživati i imati i OSI i djeca s TUR. Ne čekajmo i ne govorimo da će drugi nešto učiniti po tom pitanju – to trebamo biti baš mi. I to ne sutra nego odmah danas!“ Sav prihod od prodaje knjiga namijenjen je za djecu s invaliditetom.