BRATOVŠTININIH 13 ISPUNJENIH GODINA

 

6.jpgU subotu, 1. Prosinca 2012. Godine svetom misom u župnoj crkvi sv. Stjepana u Gorici u 18 sati Bratovština je počela obilježavanje 13. Obljetnice svog postojanja i uspješnog djelovanja. Župnik župe Gorica-Sovići u prigodnoj propovijedi pohvalio je trud i rad članova Bratovštine koji sun kroz različite sekcije učinili mnogo za našu zajednicu i općinu Grude i to čine već punih 13 godina.

Nakon svete mise prigodnim koncertom klapa Bratovština je pokazala svoje glasovne mogućnosti, zapravo svoje umijeće.

Nakon svete mise i  koncerta klape u Galeriji Bratovštine i župe Gorica-Sovići u 19 sati zbilo se je otvaranje izložbe slika Vesne Ujević iz Imotskog. U toj prigodi su govorili predsjednik Bratovštine Ante Pejić, novinarka Mara Ožić Bebek i sama autorica predivnih slika Vesna Ujević. Na samom kraju bijaše predstavljanje knjige pjesama Marka Čuljka Što je meni poezija?, a o knjizi i autoru Marku Čuljku govorio je predsjednik Matice hrvatske Grude Mario Bušić. Klapa Bratovština je uveličala i ovaj dio predivne kulturne i duhovne večeri.

Načelnik općine Grude iznoseći pohvale za rad vrijedne udruge Bratovštine koja se kako je kazao načelnik Ljubo Grizelj već pozicionirala u društvu i ni jedna se značajnija obljetnica ne događa bez prisutnosti Bratovštine, čestitao je Bratovštini 13. rođendan i otvorio izložbu slika Vesne Ujević, a Marka Čuljka je pohvalio za spisateljski pjesnički rad.

Voditeljica Zorica Zorić je pročitala i neke čestitke koje su pristigle na Bratovštinu, posebice onu koju je uputio fra Ante Marić, bivši župnik i jedan od osnivača ove udruge