Završilo Kulturno ljeto u župi Gorica-Sovići

 Predstavljanjem romana Živa glava, autorice Julienne Eden Bušić u Gorici je završilo Kulturno ljeto u župi Gorica-Sovići 2012. godine. Pod kostilama u dvorištu Stare kapele u Gorici o knjizi su govorili Petar Majić, prof. dr. Ivan J. Bošković, Julienne Eden Bušić i Zvonko Bušić Taik. Program je vodila Eleonora Bušić, a krasnim glasom je sve popratila pjesmom i sviranjem na gitari Lucija Zovko. Poštujući Juliennein spisateljski rad, mnogi su stigli sa svih strana kako bi ovoj hrvatskoj spisateljici koja, prema stručnom mišljenju spada u sami vrh romanopisaca, odali dužno priznanje i zahvalnost za svu žrtvu koju su ona i njezin muž podnijeli za Hrvatsku. Juliennein najnoviji roman Živa glava radi o osobi iz Vukovara po imenu S. koju su četnici silovali za vrijeme rata i o njezinu usudu do današnjih dana. Ovaj je roman izašao u nakladi Interpublic d.o.o. Zagreb, a sunakladnici su Ogranak Matice hrvatske Grude i Ogranak Matice hrvatske Osijek. Osim ovog romana koji je također preveden na engleski jezik, Julienne je napisala i autobiografski roman Ljubavnici i luđaci te roman Tvoja krv i moja. Julienne i Zvonko Bušić Taik su i doživotni počasni članovi Bratovštine sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići.  

p8015329-600.jpg


 
 

Osim ovog završnog događaja u organizaciji Bratovštine ovoga ljeta se još događalo slijedeće:

Koncert mješovitog zbora Sion iz Mostara i mandolinskog orkestra Osnovne glazbene škole Grude; Promocija života i djela alpinista i humanitarca Stipe Božića uz kratki dokumentarni film i njegovo predavanje; Otvaranje izložbe slika akademske slikarice mr. Andrijane Mlinarević-Cvetković i VI. (šesti) susret klapa u Gorici.

Bratovština je u posljednje vrijeme u suradnji sa župnim uredom župe Gorica-Sovići počela izgradnju postaja Puta križa uza Zavalu i uređenje Zavale kao spomenika kulturno-prirodne baštine i na Zavali već postavila dvije postaje u mozaiku rad akademskog slikare Drage Bušića, a nastavak slijedi ove i iduće godine.

Mi u Bratovštini ističemo zadovoljstvo dosadašnjim radom, te današnjim teškim vremenima usprkos nastojat ćemo i dalje raditi na unaprjeđenju hrvatske uljudbe našeg podnebesja.

 

   

 

  Uvijek s Vama

Vaša Bratovština