ZAVRŠILI 47. ŠIMIĆEVI SUSRETI

simic_150.jpgU nedjelju, 14. studenoga 2010. svetom misom u župnoj crkvi u Drinovcima koju je predvodio fra Mate Logara, te svečanom akademijom u OŠ u Drinovcima završili su 47. Šimićevi susreti 2010. godine. Ovi su bili posvećeni Stanislavu Šimiću o 50. godišnjici njegove smrti.

Šimićevi su susreti i ove godine prošetali Hercegovinom, od Mostara do Drinovaca. U Mostaru je dodijeljena nagrada A. B. Šimić prof. dr. Šimunu Musi i tu je otvorena ova kulturno-književna manifestacija, a otvorio ju je rektor mostarskog sveučilišta prof. dr. Vlado Majstorović. Dalje su Šimićevi susreti tekli preko Franjevačke galerije na Širokom Brijegu gdje je bila izložba izabranih slika iz likovne zbirke Gradskog muzeja u Vinkovcima, zatim preko Gruda gdje je uprizorena predstava Romansa o tri ljubavi autora A. Šoljana, onda u Grudama divnog i nezaboravnog susreta s akademikom Ivanom Aralicom, pa sve do predstavljanja djela Stanislava Šimića i izložbe slika pok. akademskog slikara Vlade Puljića u Drinovcima i svečane akademije u čast braće Šimić.

Prof. dr. Vlado Pandžić bio je glavni gost u Drinovcima na Akademiji. Govorio je nepoznate stvari o Stanislavu Šimiću, koji je također nepoznat široj publici.

Ovogodišnje Šimićeve susrete organizirali su u suradnji općina Grude i Ogranak Matice hrvatske Grude, kao i dosadašnjih godina. Predsjednik Ogranka MH Grude Mario Bušić bio je predsjednik Organizacijskog odbora 47. Šimićevih susreta. 

Prigodnim je govorom 47. Šimićeve susrete zatvorio Generalni konzul Republike Hrvatske u Mostaru gosp. Velimir Pleša.