VRIJEDNA BRATOVŠTINA SV. STJEPANA PRVOMUČENIKA GORICA-SOVIĆI DOBILA NOVO VODSTVO

img_4569.jpgBratovština sv. Stjepana Prvomučenika u petak 8. veljače 2013. na izbornom saboru dobila je novo vodstvo. Nakon uvodne molitve i zaziva Božjeg blagoslova, u skladu sa Statutom Bratovštine članovi ove Udruge izabrali su novo vodstvo koje će u iduće dvije godine voditi i usmjeravati Bratovštinu kroz njezine sekcije i u njezinu radu. Dosadašnji predsjednik Ante Pejić i tajnik Dario Šimić uspješno su vodili Bratovštinu punih sedam godina. Na tome su im zahvalili svi prisutni članovi Bratovštine. Predsjednik i tajnik su ukratko pročitali izvješće o radu u proteklom razdoblju koje su pljeskom poduprli nazočni članovi Bratovštine.

Potom se pristupilo izborima, te je za predsjednika jednoglasno izabran Mile Pejić, dopredsjednici su Dragan Prlić, Dario Šimić i Nevenko Grizelj Ćoba. Rizničar je Ante Pejić, a tajnik Ivan Jasak.

Također je zaključeno da će Bratovština ponovno aktivirati sve svoje sekcije koje su od prvog dana aktivno radile. To su Karitativna, Molitveno-liturgijska, Glazbena, Graditeljsko-ekološka te Umjetnička sekcija. Vodstvo sekcija bit će izabrano naknadno na jednom od idućih sastanaka. Ustaljene aktivnosti Bratovštine kao što su Noć muzeja, Korizmene tribine, Humanitarna korizmena akcija, obilazak siromašnih, starih i nemoćnih tri puta godišnje, Kulturno ljeto u župi Gorica-Sovići, obilježavanje godišnjice Bratovštine i koncerti klape, te izgradnja Puta križa uza Zavalu naglašeni su kao trajno dobro kojim se Bratovština već godinama bavi.

Duhovni voditelj i počasni član Bratovštine fra Vinko Mikulić Bajević na kraju je zadovoljno pohvalio rad Bratovštine. Napomenuo je da Bratovština treba samo nastaviti raditi, jer su do sada bili ne samo na ponos svoje župe i svoje općine nego i šire prepoznati po svojim dobrim djelima i zanimljivim hvalevrijednim aktivnostima.

Poruka s ovog sabora je također ta da treba učiniti sve da u Bratovštinu dođe što više mlađih članova. Pomlađivanjem će se doći do kvalitete rada i osvježenja u ovoj udruzi koja i danas broji preko 50 članova. Ove večeri su primljeni novi članovi Bratovštine i to: Dragan Bošnjak, Andrija Grizelj, Ivan Jasak, Josip Jasak i Zoran Vlašić.

Izabrana su i ostala tijela Bratovštine: nadzorni odbor kojeg čine Slobodan Bušić, Ivek Šimić i Željko Boban i sud časti kojeg čine Dragan Bošnjak, Ante Galić-Đonica i Zoran Vlašić.

Naglašeno je kako je klapa Bratovština dio ove udruge i za svaku je pohvalu njezin rad. Bratovština svoje sastanke ima svakoga petka u svojim prostorijama u Starom župnom dvoru u Gorici u 20.30 sati i svatko zainteresiran je dobro došao.

Slijedeći posao Bratovštine je organiziranje Korizmenih tribina 2013. i već ustaljena Korizmena humanitarna akcija za djecu u Majčinu Selu u Međugorju.

 

 

Mario Bušić

img_4569.jpgimg_4568.jpg