USPJEŠNO ZAVRŠILA KULTURNA MANIFESTACIJA USKRS S MATICOM HRVATSKOM U GRUDAMA 2012.

matica_logo_170.jpg

Svečanim otvaranjem druge samostalne izložbe akademskog grafičara fra Tihomira Bazine u Staroj kapeli u Gorici, u Galeriji Bratovštine i župe Gorica-Sovići u petak, 11. svibnja 2012. godine završila je kulturna priredba Uskrs s Maticom hrvatskom u Grudama. Fra Željko Grubišić, župnik župe Gorica-Sovići na početku je kao pravi domaćin sve srdačno pozdravio naglasivši kako su sve češća događanja u prostoru Galerije i da je to dobro. On se na početku prisjetio obljetnice Bleiburga i stradanja hrvatskog naroda i predmolio je molitvu za nevine hrvatske žrtve.

Mr. Kristina Kramer je prigodnim riječima kazivala o slikama fra Tihomira Bazine. Ona je ujedno i napisala tekst za katalog kojega su nazočni mogli uzeti sa sobom.

Fra Tihomir Bazina je potom zahvalio svima i izrazio zadovoljstvo izložbom u Gorici. Na kraju je Miljenko Galić u ime ministrice obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije ZH otvorio izložbu slika i time zatvorio ovu kulturnu manifestaciju Uskrs s Maticom hrvatskom u Grudama. Sve je, kao i uvijek kod svojih nastupa, oduševio mladi i vrlo talentirani Gorički virtuoz Ivan Galić koji je na glasoviru izveo dvije zadivljujuće skladbe. Franka Bracić, voditeljica programa na ovoj kulturnoj priredbi, zahvalila je Matici hrvatskoj u Grudama na uspješnu radu sa željom za dobru budućnost.

Hrvatska franjevačka arheološka zbirka Sv. Stjepana u Gorici i Ogranak Matice hrvatske u Grudama pripremaju izdati knjigu prof. dr. Brunislava Marijanovića sa Sveučilišta u Zadru (i Mostaru) koja nosi naslov RAVLIĆA PEĆINA, a koja bi uskoro trebala ugledati svjetlo dana.

 

 

Matica hrvatska Ogranak Grude