U GRUDAMA PREDSTAVLJENA KNJIGA ZVONKE MARIĆA

U GRUDAMA PREDSTAVLJENA KNJIGA ZVONKE MARIĆA

„DRUGI RAZGOVOR“

 

U okviru kulturne manifestacije Kulturna jesen i 14. dani Matice hrvatske u Grudama -Božiću ususret- u knjižnici Osnovne škole Ruđera Boškovića u Grudama predstavljena je knjiga Gruđanina Zvonke Marića. Knjiga nosi naslov DRUGI RAZGOVOR. Ovo je bio prvi događaj spomenute kulturne manifestacije u Grudama koja traje sve do Božića. 

Knjigu „Drugi razgovor“ predstavio je prof. Jozo Marić. Profesor Marić je govorio o Zvonkinu životu i općenito o tešku životu Hrvata na ovim prostorima u II. svjetskom ratu, posebno poslije rata u doba komunizma, te u domovinskom ratu. Zvonko Marić se osvrnuo na svoj životni put i život svojih roditelja, kazavši pri tome da se svaki život na ovim prostorima može usporediti sa životom njegova oca i majke. Nema kuće na ovim prostorima, a da iz nje netko nije završio na Bleiburgu i križnom putu nakon II. Svjetskog rata. Život je bio težak, ali se izdržalo. 

Zvonko Marić je svoje knjige darovao svima koji su došli na ovo predstavljanje. 

Večer je izvrsnim nastupom začinio Stipe Prlić, interpretirajući „La Paloma“ na gitari. Stipe Prlić je učenik 4. razreda Osnovne glazbene škole Grude, koji je i do sada sudjelovao na manifestacijama Matice hrvatske.  

Program predstavljanja knjige je lijepo vodila tajnica Matice hrvatske – Ogranak Grude Ivana Bošnjak. 

Matica hrvatska poziva sve Gruđane da sudjeluju u programima koje organizira ova najstarija kulturna institucija hrvatskog naroda. 

 

Matica hrvatska – Ogranak Grude