U Grudama predstavljena knjiga pjesama MOJA RIJEKA SUZA autorice Željke Jurić Mitrović

luxmedia 18-Z36C
luxmedia 18-Z36C

U Grudskoj kino-dvorani u srijedu 16. 12. 2015. predstavljena je knjiga pjesama MOJA RIJEKA SUZA kojoj je autorica Vukovarka Željka Jurić Mitrović. Autorica Željka jeizmamila mnogima suze na oči kad je pričala događaje koji su joj obilježili djetinjstvo pod granatama i pucnjavi svih oružja u Vukovara. Kao 6-godišnja djevojčica napuštala je u koloni svoj voljeni grad Vukovar 18. 11. 1991. dok su četnici pjevali poznatu pjesmu od koje se cijeli čovjek strese: SLOBODANE ŠALJI NAM SALATE, BIT ĆE MESA KLAT ĆEMO HRVATE. Željka je sve to proživjela i živjela je s tim do danas kad je ponosna  supruga i majka i svjedok užasa rata koji je u Vukovaru pokazao svoj najcrnji dio. Uz autoricu knjigu su predstavili Petar Majić i Mario Bušić. Učenici Osnovne glazbene škole Grude sa svojom ravnateljicom prof. Katarinom Katura oduševili su kao i uvijek lijepim izvedbama na glasoviru, a Marko Bošnjak je krasno vodio program ovoga predstavljanja.

Dvorana je bilo ispunjena, osim auditorijem odraslih, i mnogim učenicima Srednje škole Antuna Branka Šimića iz Gruda koji su pristigli na ovaj lijep kulturno-književni događaj sa svojim ravnateljem prof. Mladenom Lekom i prof. Mirkom Pejić.

Željki Jurić Mitrović želimo dobro zdravlje i dug i plodonosan život – i obiteljski i književni, poručuju organizatori ovog zbivanja – Matica hrvatska-Ogranak Grude.

 

Matica hrvatska – Ogranak Grude

 

luxmedia 18-Z36C

luxmedia 18-Z36C

luxmedia 18-Z36C

luxmedia 18-Z36C

luxmedia 18-Z36C

luxmedia 18-Z36C

luxmedia 18-Z36C

luxmedia 18-Z36C