U Grudama predstavljena knjiga pjesama “Luč Hrvata”

Sinoć je u kinodvorani u Grudama predstavljena knjiga pjesama LUČ HRVATA, autora Ante Nadomira Tadića Šutre. Na početku programa svim nazočnima obratio se načelnik općine Grude, Ljubo Grizelj, a nakon toga i sam autor knjige, Ante Nadomir Tadić Šutra, koji je pozdravio 20-ak gledatelja kršćanskim pozdravom „Hvaljen Isus i Marija“.

Ova zbirka pjesama rezultat su više od 30 godina pisanja. Prva pjesma nosi naslov Hrvatske imenice, u kojem sam nastojao ukazati na bježanje od slova h, upotrebu zamjenica i majorizaciju hrvatskog naroda“, kazao je autor knjige pjesama.

Autor je recitirao nekoliko svojih pjesama, a kroz stihove ovoga vrsnog pjesnika čitatelj može osjetiti kolika je ljubav prema domovini, obitelji i vjeri.

Najveće obilježje moje knjige je složenica ljublje: domoljublje, rodoljublje, ali i ženoljublje – pjesma Hrvatica govori kako muškarac piše ženi. U svakoj prilici naglašavam kako treba voljeti i poštovati majku, suprugu, sestru ili kćer“, poručio je autor na kraju predstavljanja ove knjige.

Iako je bilo svega 20-ak gledatelja, u dobrom raspoloženju i atmosferi svih nazočnih pridonijeli su svojim nastupom učenici OGŠ Grude.

Ovaj događaj upriličen je u čast prof. Ivanu Aliloviću, kojemu su ovih dana godišnjice i rođenja i smrti, a organizator manifestacije bila je Matica hrvatska – Ogranak Grude.

grude-online.info

dsc_0001.jpg

 

dsc_0010-nasl-620x330.jpg