U GRUDAMA PREDSTAVLJEN GODIŠNJAK MATICE HRVATSKE OGRANAK GRUDE, SUSRETI 16 

 U knjižnici Osnovne škole Ruđera Boškovića Grude, u okviru 17. Dana Matice hrvatske u Grudama -Božiću ususret-, u srijedu, 7. prosinca 2022. godine predstavljen je Godišnjak Matice hrvatske Grude za 2022. godinu SUSRETI 16.

Godišnjak su predstavile profesorice Anita Ćutuk i Marija Tomić.

Prof. Marija Tomić je govorila općenito o 16 brojeva grudskog godišnjaka, njihovu dobru sadržaju i tematici koji kroz ovih 16 godina obrađuju. Zahvalila je Ogranku Matice hrvatske Grude i urednicima u Susretima, koji ustrajno već 16 godina zaredom, svake godine pred Božić, obraduju one koji cijene ovaj trud i rad grudskog Ogranka Matice hrvatske. Posebno je istaknula pozitivnim one teme u Susretima koji se tiču hrvatske povijesti i domoljublja, a koje Susreti redovito opisuju.

Prof. Anita Ćutuk je kazala kako Susreti imaju budućnost jer u njima pišu učenici. Oni svoje prve radove objavljuju u Godišnjaku Susreti i time im se otvara put u književnu budućnost.

Nakon predstavljanja predsjednik Ogranka MH Grude Mario Bušić je zahvalio profesoricama na lijepim i poticajnim govorima, zahvalio je svim suradnicama i suradnicima na dosadašnjoj uspješnoj suradnji kao i svima na dolasku na ovo predstavljanje. Prisutni su mogli Susrete 16 ponijeti sa sobom i čitati sve zanimljive radove.

Susreti 16 su dostupni i kao web-izdanje na www.maticahrvatska-grude.org.

Završni događaj 17. Dana Matice hrvatske u Grudama -BOŽIĆU USUSRET- je tradicionalni Matičin 18. Adventsko-božićni koncert župnih zborova i drugih glazbenih organizacija i pojedinaca iz općine Grude. Ovogodišnji domaćin ovoga koncerta je župa Drinovci na čelu sa župnikom fra Josipom Miočem. Ovaj će koncert biti u župnoj crkvi Sv. Mihovila Arkanđela u Drinovcima, u nedjelju 18. prosinca 2022. godine, s početkom u 19 sati.

Download (PDF, 4.32MB)

 

 

Markus Bohrermann