U Drinovcima predstavljena knjiga Domagoja Tomasai Kristine Malbašić – u Gorici predstavljene tri knjige fra Vendelina Karačića i otvorena izložba slika

U subotu, 29. 10.  2016. u dvorani župnog ureda župe Drinovci predstavljena je knjiga autora Kristine Malbašić i Domagoja Tomasa Pjesma gladi – život i djelo Ilije Glavote (1891. – 1916.). Pred mnogim auditorijem, nakon pozdrava župnika fra Josipa Mioča, o knjizi su govorili prof. Zvonimr Glavaš, prof. Jozo Marić i jedan od autora dr. sc. Domagoj Tomas. Drinovački su framaši lijepim pjevanjem uljepšali ovu svečanu večer. Uz mlađe framaše bili su tu i oni stariji Ivan Majić i Tomislav Leventić koji su zdušno otpjevali nekoliko pjesama. Program u Drinovcima su vodili Petar Majić, a nakon solo pjevanja kormilo vođenja programa odlučno je preuzeo Tomislav Leventić. Bilo je to pravo domaće i domaćinsko druženje.

Na uočnicu svetkovine Svih Svetih 31. 10. u staroj crkvi u Gorici predstavljeno je troknjižje fra Vendelina Karačića (tri knjige fra Vendelinovih pjesama U svratištu muza, Glasnik dobrote Gospodnje (ilustracije: fra Tihomir Bazina), Iz vječnosti kaplje vrijeme (ilustracije: Vilim Parić), te je u Galeriji u Gorici otvorena izložba slika ilustracija iz fra Vendelinovih knjiga autora akademskih slikara fra Tihomira Bazine i Vilima Parića uz jdan portret fra Joze Pejića kojem je autorica akademska slikarica Ivana Ćavar. Fra Vendelinovoj knjizi Iz vječnosti kaplje vrijeme nakladnik je Matica hrvatska – Ogranak Grude. Klapa Bratovština je lijepo pjevala za ovu prigodu, a knjige su predstavili prof. Jozo Marić i fra Vendelin Karačić. O fra Jozi Pejići slovo je održao fra Ante Marić, a izložbu je otvorio načlenik općine Grude Ljubo Grizelj. Program je vodila Zorana Grizelj.

 

 

 

Matica hrvatska – Ogranak Grude