SUSRETI 8

susreti81.jpg

 IZAŠAO GODIŠNJAK MATICE HRVATSKE GRUDE

 SUSRETI 8

 

 

Iz tiska su izašli SUSRETI 8, Godišnjak Matice hrvatske – Ogranak Grude. Ovogodišnji Godišnjak broji 312 stranica. Uvodni tekst je napisao Željko Andrijanić, a osim njegova uvodnika, tu su zanimljiva pisanja kojima su autori Fabijan Lovrić, Ante Prlić, Marinka Šimić, fra Bazilije Pandžić, Srećko Tomas, s. Bernardina Crnogorac, Zrinka i Mila Pandžić, Dominika i Domagoj Andrijanić, Zvonimir Glavaš, Damir Mikulić, Žarko Galić, Mirjana Mima Vlašić, te još članci naših učenika.

Kao poseban dodatak u SUSRETIMA 8 nalaze se radovi s Okruglog stola o gangi, koji je održan u Grudama 22. 11. 2013. godine. kojima su autori: Anđelko Mijatović, Ante Kraljević, Ankica Petrović, Marko Tokić, Tomislav Matković i Joško Ćaleta.

Ovogodišnje Susrete je dizajnirala Andrijana Mlinarević Cvetković, kao glavni urednik se potpisuje Mario Bušić. U uredništvu su, osim već nabrojanih, i slijedeći: fra Ante Marić, Jozo Marić, Ljubo Grizelj, Marija Prlić, Mladen Leko, Srećko Mikulić, Srećko Tomas, Stjepan Glavaš, Tihomir Glavaš, Vinko Čuljak, Vinko Zorić, Zorica Zorić i Željko Andrijanić. Korekturu je uradio također član uredništva Petar Majić, a grafički urednici su Andrijana Mlinarević Cvetković i Edita Grubišić. 

Godišnjak Matice hrvatske Grude ima svoj ISSN. Tiskan je u knjiškom obliku i u pdf-u za web-stranicu, te se može, dakle, pronaći i na internet-stranici Matice hrvatske – Ogranak Grude: www.maticahrvatska-grude.org.

Uredništvo i članovi Matice hrvatske Grude od srca zahvaljuju svima koji daju potporu Matici hrvatskoj u Grudama, bilo putem sponzorstva, sudjelovanja u pisanju radova ili pak moralnu podršku.

Ovim putem Matica hrvatska Ogranak Grude poziva sve zainteresirane, posebno mlade, koji imaju dara za pisanje da se jave nekom od članova Matice hrvatske i da se uključe u matičine aktivnosti!

 

 

Matica hrvatska – Ogranak Grude

 

Susrete br. 8 možete preuzeti ovdje