Ričnik zapadnohercegovačkog govora

img_4253-150.jpgDar ja ovo veliki.Knjiga vrijedna svake naše pozornosti.Dragocjeni zapisani i zauvijek spašeni dio našega zapadnohercegovačkog govora koji nestaje. Autor knjige Ante Kraljević na građi za knjigu radio je cijeli svoj život.

Predstavljanje knjige sinoć 21. studenoga 2013. godine u kino dvorani u Grudama prvi je kulturni događaj VIII. DANA MATICE HRVATSKE U GRUDAMA 2013 -BOŽIĆU U SUSRET- u organizacijii MH Ogranak Grude.

O knjizi su govorili prof. Jozo Marić i prof. dr. Antun Lučić kao i sam autor. Zorica Zorić moderirala je događaj a u glazbenom dijelu nastupile su Nikolina Pejić izvela na glasoviru -Ivo Lhotka Kalinski “Kontradanca” i Josipa Brnadić,glasovir -Shumann “Vojnički marš”, učenice Osnovne glazbene škole iz Gruda.

Vrijedna je ovo knjiga koja će sigurno pronaći svoje mjesto u mnogim domovima kao i kulturnim i drugim institucijama hrvatskog naroda i šire.

Predstavljači su govorili o vrijednosti učinjenoga, te koliko je truda uložio autor na skupljanju građe uvrštene u Ričnik. Profesor Jozo Marić citirajući dijelove Ričnika naglasio je njegovu aktualnost i danas. Prof. dr. Antun Lučić je predstavio Ričnik kao djelo koje će imati izuzetno značajno mjesto u budućnosti hrvatske književnosti.   

Nakladnici knjige su Ogranak Matice hrvatske u Širokom brijegu i DAN d.o.o., Zagreb.

S.M.

 

img_4249-600.jpg

img_4253-600.jpg