PRIOPĆENJE MATICE HRVATSKE OGRANAK GRUDE

matica_logo_novi.jpg 


Matica hrvatska – Ogranak Grude nastavlja s radom nakon ljetne stanke. Na redu je KULTURNA JESEN S MATICOM HRVATSKOM U GRUDAMA. U ovoj manifestaciji bit će nekoliko programa:

-Predstavljanje knjige prof. Domagoja Tomasa iz Osijeka (podrijetlom iz Drinovaca) pred svetkovinu Male Gospe u Drinovcima u nedjelju 7. rujna 2014. u 19 sati.

-Zatim je u Gorici VEČER SJEĆANJA NA ZVONKU BUŠIĆA TAIKA u povodu 1. godišnjice Taikove smrti. Bit će prikazan dokumentarni film urednice Ljiljane Bunjevac Filipović Ljubavnici i luđaci, te otvaranje izložbe slika akademskog slikara Drage Bušića.

-I konačno pred kraj mjeseca rujna u Grudama bit će predstavljanje nakladništva Matice hrvatske Stoljeća hrvatske književnosti, a gost će, između ostalih, biti i novi predsjednik Matice hrvatske akademik Stjepan Damjanović.

Matica hrvatska u Grudama također priprema program 9. Dana Matice hrvatske u Grudama 2014. – Ususret Božiću, koji će biti koncem mjeseca studenoga pa sve do Božića 2014. godine. Dakako, u pripremi je i nekoliko knjiga koje će biti predstavljene u spomenutoj kulturnoj priredbi kao i 8. broj Godišnjaka Matice hrvatske Grude SUSRETI 8.

Nadamo se da će ova kulturna zbivanja u našoj općini privući mnoge ljubitelje kulture našega zavičaja.

 

 

Matica hrvatska – Ogranak Grude