Predstavljanje knjige Julienne Eden Bušić – ‘Tvoja krv i moja’ u Mostaru

eden_150.jpg
3. DANI MATICE HRVATSKE U GRUDAMA

 

PREDSTAVLJANJE KNJIGE JULIENNE EDEN BUŠIĆ

 
TVOJA KRV I MOJA

 
 
Predstavljanje će biti 4. XII. 2008. (četvrtak) u 19 sati u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača u Mostaru 


 

 

 

 

 

Sudjeluju

Julienne Bušić

Zvonko Bušić Taik

fra Ante Marić

Tatjana Feher

Mario Bušić

Prof. Marijana Pavlović

i Petra Bušić

 

 

RADOSNO VAS OČEKUJEMO

 

 

 

‘Tvoja krv i moja’ iskreno je i osobno svjedočanstvo o ljubavi, odanosti i žrtvi koje rijetko tko može preživjeti. 

 

Trinaest godina nakon objavljivanja autobiografije ”Ljubavnici i luđaci”, u kojoj je ispričala kako svoju tako i životnu priču svog supruga Zvonka, Julienne Eden Bušić objavila je novu knjigu ”Tvoja krv i moja” u kojoj govori o 32 godine čekanja na izlazak supruga iz zatvora.

Prva knjiga proglašena prvorazrednim književnim događajem

-.--.-Naslovnica knjige Tvoja krv i moja autorice Julienne Eden Bušić.
Naslovnica knjige Tvoja krv i moja autorice Julienne Eden Bušić.

Svoju životnu priču Julienne Eden Bušić napisala je u autobiografiji ”Ljubavnici i luđaci”, nesvakidašnjem djelu koje se prelilo izvan granica suhog faktografskog štiva i postalo živom, sjajno napisanom literaturom, pa nije bez razloga proglašavana prvorazrednim književnim događajem.
 
Trinaest godina kasnije i devetnaest godina nakon izlaska iz zatvora autorica se hvata ukoštac sa situacijom u kojoj se nalazila do izlaska njezina supruga Zvonka iz zatvora: težinom samoće i sve manjom nadom da će joj suprug, Zvonko Bušić, koji je trideset dvije godine bio zatvoren, ikada biti pušten.
Knjiga o ljubavi, odanosti i žrtvi 

Pišući pisma njemu, Julienne Eden Bušić piše o sebi, o načinu preživljavanja dugogodišnjeg čekanja, gubljenju i vraćanju vjere u konačno izbavljenje, ali i ljubavi koja sve te godine nije nimalo ugasla. No, svako od pisama ima i poseban dodatak namijenjen cenzoru, osobi koja pisma (ne)propušta zatočenom suprugu s kojim autorica započinje neizravan dijalog.
 
”Tvoja krv i moja” iskreno je i osobno svjedočanstvo o ljubavi, odanosti i žrtvi koje mogu doživjeti i preživjeti samo rijetki, ali i o patnji koja je, prema riječima autorice, jedna od najvećih životnih učitelja. 

 

 www.javno.com