POZIVAMO VAS NA PREDSTAVLJANJE KNJIGE FRA VJEKIN VIJEK

POZIVAMO VAS NA PREDSTAVLJANJE KNJIGE

 

FRA VJEKIN VIJEK

 

 

DOĐITE U FRANJEVAČKI SAMOSTAN IMOTSKI

  U NEDJELJU, 17. III. 2013. U 19 SATI

 

 

Knjiga izlazi u čast fra Vjeki Vrčiću (rođ. 28. II. 1914.)

U povodu fra Vjekina ulaska u 100. godinu života, i toga velikoga jubileja, njegovi prijatelji i župljani na čelu s Vesnom Ujević pripremili su  knjigu "Fra Vjekin Vijek" u kojoj je predstavljeno stotinjak odabranih  tekstova koje je fra Vjeko objavio. 
Izdavanje knjige provodi udruga "Ujević" uz potporu udruge Imota iz Zagreba ali i ostalih zavičajnih udruga svih župa u kojima je službovao Fra Vjeko.

Nastupa i klapa Bratovština!

 

 

Bratovština sv. Stjepana Prvomučenika Vas poziva da dođete u Imotski i na taj način čestitate fra Vjeki dug život i plodan rad!

 

 

Fra Vjeko Vrčić, poznati imotski franjevac, najstariji je svećenik u Splitsko – makarskoj nadbiskupiji. Ušao je u stotu godinu života. Rođen je 28.veljače davne 1914. godine ali to ga ne sprječava da svako jutro služi svetu misu i svake nedjelje i blagdana ispovijeda vjernike. Najimpresivnije kod fra Vjeke je njegov bistar um, pamćenje, razgovori… Kako li samo taj čovjek s toliko godina suvislo  priča, prisjećajući se do u detalje događaja i navada iz svoje mladosti. Obišao je mnoge župe, ali uvijek spominje tri grada koja su mu ostala u najljepšem sjećanju. Župnikovanje u Metkoviću odmah nakon Drugog svjetskog rata, rad župnika u Vrgorcu i u svom rodnom Imotskom.