POVIJEST KRIŽNOG PUTA U SVETOJ ZEMLJI

   

Pred mnoštvom okupljenih u staroj kapeli u Gorici u petak 27. veljače 2015. fra Antonio Šakota održao je zanimljivu korizmenu tribinu – Povijest križnog puta u Svetoj zemlji. Zanimljive podatke o Putu križa koji je od prvih apostolskih vremena do danas mijenjao svoju trasu, ali  je ostao do dandanas nezaobilazan molitveni hod vjernika katolika, prošavši kroz mnoge nedaće povijesti i sadašnjosti u Svetoj zemlji. Fra Antonio Šakota, mladomisnik koji je na službi u župi sv. Petra i Pavla u Mostaru, i sam je studirajući proveo tri godine u Isusovoj domovini, tako da ju je svestrano i duboko upoznao. Istakao je da je ponosan i rado se sjeti tog razdoblja svoga života. Mnoge je zanimljivosti na kraju svog predavanja ispričao fra Antonio a vezane su za različite običaje Židova te raznih kršćana u Svetoj zemlji.

Na koncu su ga svi prisutni nagradili velikim pljeskom, a predsjednik Bratovštine Dragan Prlić zahvalio mu je za dolazak i pozvao ga da opet uskoro dođe i nekom drugom lijepom i zanimljivom pričom iz Svete zemlje oplemeni život Bratovštine i drugih ljubitelja ovakvih susreta.

Sljedeći petak, 6. ožujka 2015. u Staroj kapeli u Gorici u 20 sati bit će otvaranje izložbe raspela (radovi u drvetu) i svjedočanstvo vjere gosp. Roberta Tomića iz Posušja.

 

Bratovština sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići