P R I O P Ć E N J E

 

 

 

absimic.jpgMATICA HRVATSKA OGRANAK GRUDE

 

 

 

 

Grude, 12. rujna 2009.

 

 

 

P R I O P Ć E N J E

 

 

 

 

 

 

Na samom završetku Međunarodnog znanstvenog skupa o hrvatskom književniku A. B. Šimiću koji je održan 5. i 6. rujna prošle 2008. godine predsjednik Matice hrvatske Grude prof. mr. Mario Bušić je predložio gradonačelniku grada Zagreba gosp. Milanu Bandiću jednu ideju. Zapravo se radi o izradi spomenika Antunu Branku Šimiću i njegova postavljanja u gradu Zagrebu, te po jedan odljev u rodne mu Drinovce i u Grude. Svi znamo da je u Zagrebu ovaj veliki i znameniti hrvatski književnik živio, radio i umro, te je u Zagrebu i pokopan. Time bi se i grad Zagreb na neki način odužio ovom velikanu, te bi samim time ujedno bio i počašćen u svojoj sredini imati dostojan spomenik takvom velikom čovjeku.

Također je Matica hrvatska Grude dala prijedlog gradonačelniku Bandiću da se ovom hrvatskom književniku (A. B. Šimiću) dodijeli ili trg ili ulica u gradu Zagrebu, ukoliko je do sada nije bilo.

 

Gradonačelnik Bandić i Matica hrvatska Grude upravo u ovo vrijeme su poradili na ovom projektu pa se očekuje da će do kraja ove godine ili početkom iduće spomenuti projekt Matice hrvatske Grude i grada Zagreba (ureda gradonačelnika) biti dovršen.

 

 

 

                                            Matica hrvatska Ogranak Grude