Otvorena treća likovna kolonija Krešimir Ledić na temu ‘Antun Branko Šimić’

13133230_1168427203188291_5702651714782305964_n      U spomen na profesora emeritusa akademika Krešimira Ledića, koju organizira Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, danas je svečano otvorena 3. po redu likovna koloniju „Krešimir Ledić”.

Koloniju je svečano otvorio načelnik općine Grude, Ljubo Grizelj.

Na samom otvorenju manifestacije nazočne je pozdravila Federalna ministrica kulture i športa Zora Dujmović kazavši kako trebamo biti posebno ponosni i zadovoljni što je Hercegovina puna ovakvih kulturnih događanja.

-Za ovu zadvinu razinu kulture posebno trebamo zahvaliti svim entuzijastima koji svojom ustrajnošću, ljubavlju i znanjem priređuju nam uživanje u našim mnogobojnim umjetnicima, kazala je Dujmović istaknuvši kako ministarstvo u okviru svojih mogućnosti, podupire kulturna događanja.

Nazočnima se obratio i dekan FPMZO-a prof. dr. Mario Vasilj kazavši kako se raduje jer svake godine interes za likovnu karavanu je veći.

– Radujemo se što se broj sudionika iz godine u godinu povećava što je znak da smo dobri domaćini i da vlada ugodno druženje. Družite se i iskoristite ove dane za čašćenje ljepote poezije Antuna Branka Šimića i Krešimira Ledića. Prisjetimo se i našega Franje Primorca koji se družio sa nama u prijašnjim likovnim karavanama a koji nas je , nažalost, napustio, kazao je između ostalog dekan Vasilj.

Svečanosti otvaranja nazočili su rektorica mostarskog Sveučilišta prof. dr. Ljerka Ostojić, profesori i studenti Sveučilišta u Mostaru te brojni gosti iz kulturnog i javnog života.

Likovna kolonija će trajati 8. svibnja 2016. godine u Mostaru u kampusu Sveučilišta u Rodoču, a okviru svog djelovanja kolonija će okupiti umjetnike iz cijele regije koji će u podneblju neobične ljepote, čudesnog ambijenta i nesvakidašnje stvaralačke atmosfere razmijeniti iskustva, ostvariti kontakte i stvarati likovna djela.

Ovogodišnja tema likovne kolonije je „Antun Branko Šimić”, s podtemom „Ekspresionizam Hercegovine (kamen, krš, maslina, loza, šipak, smokva, Neretva)”.