Održan 13. Božićni koncert zborova, frama i solista iz općine Grude u organizaciji Matice hrvatske – Ogranak Grude i župe domaćina na Ledincu

 

 

Time su završili 12. Dani Matice hrvatske u Grudama -BOŽIĆU USUSRET-

U nedjelju 17. 12. 2017. je u župnoj crkvi sv. Terezija Male na Ledincu održan tradicionalni 13. adventsko-božićni koncert „Veseli se, Majko Božja, puna milosti“ na kojem su nastupili župni zborovi, glazbene sekcije Frama, kao i ostale glazbene organizacije i solo pjevači iz općine Grude.

Crkva je bila prepuna izvođača i slušatelja koji su uživali u izvedbama Frama, zborova kao i solo nastupila, te nisu krili oduševljenje i sjajno raspoloženje iskazujući to svojim aplauzima.

Uistinu jedan sjajan događaj i veličanstven koncert za pamćenje na kojem je sudjelovalo preko 300 izvođača. Program je  vodila Ivana Bošnjak.

S nekoliko prigodnih riječi svim nazočnima u ime domaćina obratio se župnik župe Ledinac don Jozo Ančić, načelnik općine Grude Ljubo Grizelj i predsjednik Matice hrvatske Grude Mario Bušić.

Ovim koncertom su završili, doista sadržajni mnogovrsnim kulturnim programom, 12. Dani Matice hrvatske u Grudama koji su upriličeni u čast 175. obljetnice utemeljenja Matice hrvatske.

Nakon službenog dijela programa, domaćini župe pripremili su prigodni domjenak, a druženje i zajednička Božićna pjesma potrajala je do dugo u noć.

Na koncertu su nastupili:
– Župni zbor svete Terezija Male „Nebeske ruže“
– Zbor OGŠ Grude
– Frama Gorica-Sovići
– Zbor OŠ fra Stipana Vrljića Sovići
– Zbor OŠ Ruđera Boškovića Grude
– Dječji zbor župe sv. Ivana Krstitelja „Kristova ruža“ Ružići
– Frama Drinovci
– Martina Tomić
– Klapa Bratovština
– Zbor župe sv. Mihovila Arkanđela Drinovci
– Zbor župe sv. Ivana Krstitelja Ružići
– Zbor župe sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići
– Marija Tomić
– Dječji župni zbor sv. Terezije Male „Nebeske ruže“ Ledinac

Tradicionalni 13. Božićni koncert organizirali su Matica hrvatska – Ogranak Grude i župni ured Ledinac. Organizatori zahvaljuju svim Ledinčankama i Ledinčanima na lijepom gostoprimstvu.

 

Opširnije: