Održana Večer posvećena profesoru Ivanu Aliloviću

 

matica_logo_novi.jpg

 

 

 

                U organizaciji Matice Hrvatske Ogranak Matice hrvatske Grude sinoć je,25. veljače 2010. godine, u kinodvorani Grude održana Večer posvećena profesoru Ivanu Aliloviću,hrvatskom kniževniku,te je predstavljen Godišnjak MH Grude SUSRETI 3 i druge knjige iz nakladništva MH Grude.

                Pred pristojnim brojem posjetitelja na Večeri su govorili Mario Bušić,predsjednik MH Grude,Zorislav Lukić,glavni tajnik Matice hrvatske, te fra Andrija Nikić. Zorislav Lukić je govorio o Godišnjaku MH Grude 3 kao izuzetno vrijednom i kvalitetnom uratku kojeg treba čitati,dok je fra Andrija Nikić u svom eseju, kojeg je samo djelimično predstavio,govorio o životnom putu i djelu hrabrog,vrijednog i moralnog profesora Ivana Alilovića,čija  djela nisu dovoljno predstavljena i vrednovana.

U glazbenom dijelu programa svojim glasovirskim izvedbama najzahtjevnijih glasovirskih partitura sve je ugodno iznenadio Ivan Galić,učenik II razreda srednje glazbene škole iz Imotskog,dobitnik brojnih priznanja.

Ovoj kulturnoj večeri nazočili su i predstavnici Ogranaka MH iz Posušja,Širokog Brijega,Čitluka i Čapljine koji su u nastavku večeri imali radni sastanak.

 


{gallery}alilovic2{/gallery}