NOĆ MUZEJA U GORICI BOGATA KULTURNIM PROGRAMOM

Noć muzeja u Gorici održana je po 13. put, u petak 27. siječnja 2023. godine. Organizatori ove Noći muzeja u Gorici bili su kao i do sada Župni ured Gorica, Hrvatska franjevačka arheološka zbirka „sv. Stjepan Prvomučenik“ Gorica, Bratovština sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići i Matica hrvatska-Ogranak Grude.

Posjetitelji su u Gorici mogli uživati u razgledavanju izložbe slika akademske slikarice Magdalene Džinić Hrkać kao i arheoloških eksponata u Franjevačkoj arheološkoj zbirci i staroj crkvi u Gorici. Također u starom fratarskom podrumu dodijeljene su plakete za najbolje novo vino goričkih i sovićkih domaćinstava.

Ove je večeri predstavljen Vodič kroz Hrvatsku franjevačku arheološku zbirku kojega su priredili Miran Palčok i fra Ante Marić uz pomoć članova uredništva, a nakladnik je spomenuta arheološka zbirka u Gorici. Govornici u ovoj Noći muzeja u Gorici bili su fra Marin Karačić, fra Vinko Mikulić, fra Ante Marić, Ljubo Grizelj, Miran Palčok i Magdalena Džinić Hrkać. Ovaj događaj su svojim pjevanjem oplemenile Marija Bušić i Marija Prlić uz gitarsku pratnju Dragana Prlića. Program je kao i na mnogim dosadašnjim priredbama lijepo vodila Marija Prlić. Radujemo se idućim susretima u ovakvim uljudbenim okruženjima.

Markus Bohrermann