Izložba o kardinalu Stepincu otvorena u Gorici

Pred brojnim ljubiteljima  kulture sinoć je, 26. travnja 2017., u galeriji u Staroj kapeli u Gorici otvorena izložba “Kardinal Alojzije Stepinac-Put svetosti 1898.-1960.-1998.-2016”. Izložbu su priredili Ured za kulturna dobra Zagrebačke nadbiskupije, Družba “Braća hrvatskog zmaja”, Ogranak Matice hrvatske Osijek,Općina Grude, Bratovština Sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići i Ogranak Matice hrvatske Grude.

O izložbi su govorili gosti iz Osijeka. Program je vodila Zorana Grizelj, dok je kantautorica Lucija Zovko otpjevala dvije pjesme uz gitarsku pratnju.Izvedbe su bile kvalitetne tako da je Lucija već dobila poziv za gostovanje u Osijeku.

O ovoj sjajnoj izložbi i suradnji Osijeka i Gruda govorili su gosti iz Osijeka i to u ime Matice hrvatske Osijek Ivica Završki, prof. dr. sc. Antun Tucak sa Sveučilišta Jurja Strossmayera Osijek, koji se emotivnim riječima, kao rođeni Gruđanin, obratio nazočnima s par prigodnih riječi.Kao pravi domaćin i ravnatelj Hrvatske franjevačke arheološke zbirke Sv. Stjepana Prvomučenika nazočnima se obratio i fra Vinko Mikulić s riječima dobrodošlice. O samoj ideji izložbe i njenoj realizaciji kao i o samom kardinalu Stepincu nekoliko stručnih i inspirativnih misli s nazočnima podijelio je mons. dr. sc. Vladimir Dugalić, biskupski vikar za pastoral grada Osijeka i predavač na nekoliko fakulteta.

Ova izložba ostaje otvorena u narednim danima u Staroj kapeli u Gorici i svakako je preporuka za sve one koji nisu mogli biti na Otvorenju da iskoriste mogućnost i vide ovu vrijednu izložbu.