Izabrano vodstvo Matice hrvatske-Ogranak Grude

logogrb150.jpgU četvrtak, 14. svibnja 2009. godine u kinodvorani u Grudama održana je izborna Skupština Matice hrvatske – Ogranak Gru de. Na Skupštini je izabrano vodstvo Matice hrvatske u Grudama koje će voditi ovu kulturnu instituciju u iduće četiri godine.

Za predsjednika je izabran prof. mr. Mario Bušić, dopredsjednici su profesori Stjepan Glavaš i Jozo Marić, a tajnicom je postala prof. mr. Andrijana Mlinarević-Cvetković. Također je izabran i nadzorni odbor od tri člana i to: Petar Majić, Vinko Čuljak i Mario Tica.

 

Na izbornoj Skupštini je također usvojeno izvješće o radu i financijsko izvješće MH Grude, te su pohvale upućene na rad Ogranka u Grudama, s nadom da će Matica hrvatska u Grudama dobiti svoje prostorije, kao i iznaći prostor za kulturno djelovanje u Grudama u smislu jednog kulturnog doma. Danas Matica hrvatska u Grudama broji preko 50 članova, izdala je do sada 8 knjiga i mnoštvo kataloga, plakata i letaka.

Svake godine organizira kulturne manifestacije: Uskrs s Maticom hrvatskom u Grudama, Dane Matice hrvatske, te je suorganizatorom Šimićevih susreta. Također raspisuje natječaje za najbolja likovna i literarna ostvarenja učenika osnovnih i Srednje škole s područja općine Grude. Pokrenula je Godišnjak MH Grude pod imenom SUSRETI koji svojim radovima prvenstveno obrađuje Grudske teme. U tijeku je rad na 3. broju – SUSRETI 3.

I u buduće će MH Grude sukladno svojim mogućnostima raditi na kulturnom polju u Grudskoj općini.