IN MEMORIAM NAŠEMU NAČELNIKU VIKTORU MARIĆU

IN MEMORIAM NAŠEMU NAČELNIKU VIKTORU MARIĆU

 

 

viktor5.jpgOvdje, na ovom komadiću zemlje na kojem je naše stanište, iz kojeg ničemo, rastemo, i na kojem umiremo, svojom smo logikom, svojim duhom i vjerom uvijek pristupali tajni života i kušali ga ljudski živjeti i otkriti. S drugim se ljudima, mnogim svojim vršnjacima i ovdje u Grudama, rodio i živio pokojni naš načelnik Viktor Marić. Zajedno je s njima imao život isto toliko bezbrižan koliko i težak, i isto toliko trnovit i mukotrpan koliko i pun odgovonosti i svega onog što taj život u sebi uključuje i svakodnevno nosi.

Viktor je ponikao u siromašnoj obitelji, kao i velika većina ljudi ovoga podnebesja. Živio je sa svojim obitelji, svojim narodom, i kad je bio profesor, i onda kad je bio načelnik i svugdje drugdje. Voljen, drag i rado viđen dobri čovjek uvijek je bio na raspolaganju saslušati i posavjetovati, očinski i dobronamjerno.

Članovi Matice hrvatske u Grudama pamtit će svog dobrog i dragog Načelnika uvijek i neće zabortaviti njegove dobrote i velikodušnosti.

Obitelji, rodbini i prijateljima pok. Viktora izražavamo iskrenu sućut, s molitvom dragom Bogu, da ga primi u svoje Kraljevstvo i duši mu podari zasluženi vječni pokoj. Počivao u miru Božjem!

 

 

Matica hrvatska Grude